Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wilmas pojkvän akut till sjukhus

Wilmas pojkvän åtalas för att ha styckat sin flickvän. Själv hävdar han sin oskuld.
Wilma Andersson, 17, försvann spårlöst i november i fjol.
Foto: PRIVAT/MISSING PEOPLE
Wilmas 23-årige pojkvän anklagas för mord och brott mot griftefriden.

På onsdagsmorgonen åtalades Wilma Anderssons pojkvän för att ha mördat henne.

Pojkvännen fördes under förmiddagen akut till sjukhus efter att personal i häktet upptäckt att han var okontaktbar, enligt GT:s uppgifter.

– Jag kan bekräfta att jag hört det också, att han förts till sjukhus, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

17-åriga Wilma Andersson anmäldes försvunnen från Uddevalla i november. Nu, sex månader senare, har åklagare åtalat hennes 23-årige pojkvän för mord och brott mot griftefriden.

Kort efter att åtalet lämnades in på onsdagsmorgonen fördes 23-åringen akut till sjukhus efter att personal i häktet upptäckt att han var okontaktbar, enligt GT:s uppgifter.

– Jag kan inte kommentera det alls. Varken bekräfta eller dementera, det förstår du nog själv att vi varken kan bekräfta eller kommentera, säger mannens försvarsadvokat Beatrice Rämsell.

Akuten dit pojkvännen förts.
Foto: GT/Expressen
Kriminalvårdens fordon fanns vid sjukhuset.
Foto: GT/Expressen

Kammaråklagare Jim Westerberg bekräftar att han fått uppgiften om att den åtalade mannen förts till sjukhus, men säger samtidigt att han inte har någon närmare kännedom om allvaret.

– Han har förts till sjukhus flera gånger under häktningstiden, säger Jim Westerberg.

Under torsdagsmorgonen bekräftade polischefen Sten-Rune Timmersjö att den mordmisstänkte mannen kunnat lämna sjukhuset och var tillbaka på häktet. 

De viktigaste bevisen mot pojkvännen är fynden i hans lägenhet. Wilmas huvud hittades förpackat i en resväska och den tekniska undersökningen har visat att spår av hennes blod funnits på flera platser i lägenheten.

Vägrat svara i förhör

Pojkvännen har suttit häktad i ett halvår misstänkt för mordet. Under lång tid i häkte svarade han ”ingen kommentar” i samtliga förhör. För knappt en månad sedan hölls ett längre förhör med honom där han gav uttömmande svar på utredarnas frågor.

Han sa att de två hade bråkat, gjort slut och att hon sedan lämnat lägenheten. Efter det hade han inte träffat henne, sa han i förhör och bedyrade sin oskuld.

– Om jag hade styckmördat min tjej så hade jag inte sparat hennes huvud, sa pojkvännen.

Han kunde inte förklara varför hennes huvud hittats i bostaden, eller varför hans fingeravtryck funnits på flera av fynden som polisen kopplar samman med brottet.

Kammaråklagare Jim Westerberg har i nuläget inga signaler om att det inträffade skulle behöva påverka rättegången.

– Jag utgår ifrån att man kan köra rättegången som det är tänkt om två veckor, säger Jim Westerberg.

Bekräftar sjuktransport

Häkteschefen i Uddevalla Karin Eriksson vill inte kommentera händelsen. 

– Jag säger ingenting om vad som händer våra klienter, säger hon. 

Kriminalvårdens presstjänst bekräftar dock att en sjuktransport från häktet i Uddevalla ägde rum vid lunchtid på onsdagen.