Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

William Petzäll förd till den sista vilan

I dag fördes riksdagsmannen William Petzäll till sista vilan.

Familj och vänner samlades i Varbergs kyrka för att ta ett sista farväl.

- Han var ett naturbarn med en inre drivkraft och han var en lysande talare, sa riksdagens talman Per Westerberg under sitt tal i kyrkan.

FAKTA

William Petzälls politiska karriär började tidigt. Som tonåring satt han i Borås kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna. Han har också varit ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU.

William Petzäll kom in i riksdagen som Sverigedemokrat efter valet 2010.

Efter interna strider lämnade han partiet under hösten 2011 och satt efter det kvar i riksdagen som politisk vilde.

På torsdagseftermiddagen hölls begravningsgudstjänsten för riksdagsmannen William Petzäll i Varbergs kyrka. Ett hundratal släktingar och vänner hade samlats för att ta farväl och på plats var även riksdagens talman Per Westerberg.

Stora mängder blommor

Längts fram i kyrkan, omgiven av mängder av blommor och personliga hälsningar, var den svarta kistan placerad och framför den en porträttbild av William Petzäll. Under begravningsakten sjöngs den klassiska sången "Somewhere Over the Rainbow" och en av dem som höll minnestal i kyrkan var riksdagens talman Per Westerberg.

- Han var ett naturbarn med en inre drivkraft och han var en lysande talare, sa han om William Petzäll.

Den tidigare partikamraten Carina Herrstedt (SD) var på plats som representant för Sverigedemokraterna i riksdagen.

- Vi hade även skickat blommor till begravningen, säger Martin Kinnunen, pressansvarig för Sverigedemokraterna.

Kämpade med sitt missbruk

Det var lördagen den 1 september som riksdagsmannen William Petzäll, 24, hittades död i sin mammas bostad i Varberg. Han hade länge brottats med sina missbruksproblem, som bestått av en blandning av tabletter och alkohol, något som lett till att han tvingats till akut sjukvård vid flertal tillfällen. Så sent som i oktober förra året tvångsvårdades han bland annat enligt lagen om vård av missbrukare.