Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wichudaporn, 36, siktar på att bli Sveriges mästerkock

Wichudaporn Chaiyasaeng, 36, från Grästorp.Foto: TV4
Stenhård konkurrens i ”Sveriges mästerkock” Foto: TV4

Wichudaporn Chaiyasaeng, 36, är en av årets finalister i ”Sveriges mästerkock”. 

Trots sin självsäkerhet i köket och sin känsla för avsmakning var ingenting självklart under inspelningarna av programmet, berättar hon. 

– Jag var så nervös inför varje utslagning, jag fick alltid känslan av att ”nu är det jag som åker”. 

Efter en auditionturné lyckades Sveriges 40 bästa matlagare ta sig till slutkval i Gävle. Där valdes 12 finalister ut av Leif Mannerström tillsammans jurykollegorna Mischa Billing och Markus Aujalay. 

Under våren syns finalisterna i tv-rutan i ”Sveriges mästerkock”. En av deltagarna är Wichudaporn Chaiyasaeng, 36, från Grästorp.

Hon berättar att hennes matintresse började när hon flyttade till Sverige för nio år sedan. 

– Jag började titta på matlagningsprogram på tv, även om jag inte förstod allt så inspirerades jag och började testa att laga nya rätter och mitt intresse för mat- och matlagning växte. 

– Det var jättenervöst att träffa Leif Mannerström i verkligheten efter att jag sett honom i tv så många gånger, fortsätter hon. 

 

Wichudaporn i tårar framför juryn.Foto: TV4

”Nu är det jag som åker” 

Mer än halva säsongen har nu passerat och det har varit mycket nerver för Wichudaporn.

– Det var väldigt spännande att vara med. Jag var så nervös inför varje utslagning, jag fick alltid känslan av att ”nu är det jag som åker”.

Men hon är inte ensam om att vara den enda skaraborgaren i programmet, även Daniel Persson från Hjo tog sig vidare från kvalet till programmet.

– Det var så roligt att träffa alla nya människor och lära känna de andra deltagarna under programinspelningarna. Det var det bästa av allt, säger Wichudaporn.

Vad är din främsta styrka när det kommer till matlagning? 

– Att smaka av. Jag tycker att jag är duktig på att både laga svensk och thailändsk mat. Jag tycker om att variera mig, testa nya saker och smaka mig fram för att se vad som passar ihop.