Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wadlings lägenhet blev översvämmad

Freddie Wadling har haft ett tufft år.Foto: Robin Aron
I juli höll han på att förlora livet när villan brann ner.Foto: Läsarbild
Nu har ersättningslägenheten svämmat över.Foto: Robin Aron
– Det känns som att det är någon där uppe som jäklas, säger han.Foto: Robin Aron

Freddie Wadlings elände fortsätter.

I juli höll han på att förlora livet när villan brann ner. På annandagen kom nästa hårda slag – när den tillfälliga ersättningslägenheten svämmade över.

– Det känns som att det är någon där uppe som jäklas, säger han.

Den populäre musikern Freddie Wadling, 63, har haft ett tufft år. I somras var han nära att förlora livet när hans och hustrun Bella Wadlings hyrda villa i Långedrag i Göteborg brann ner.

Han var ensam hemma när elden tog sig. Brandförloppet var dramatiskt, men till slut kunde grannarna hjälpa honom ut ur det övertända huset. Han får fortfarande behandling för brännskador på ena benet.

"Det bara forsade"

Nu har olyckan varit framme igen. Vid lunchtid på annandagen upptäckte Bella Wadling att det forsade ner vatten från taket i parets lägenhet i Frölunda – där de bor tillfälligt efter branden.

– Jag skulle gå in till Freddies rum och såg att det var fullt med vatten. Det var även vatten i klädkammaren och köket. Det bara forsade efter att ett rör sprungit läck uppe på vinden, säger hon.

Freddie Wadling är bedrövad.

– Det är bara att ta det och försöka göra något åt situationen. Det känns som att det är någon där uppe som jäklas med oss. Jag känner inget större stöd från de högre makterna, säger han.

– Man blir ju inte pigg på att fortsätta överhuvudtaget. Det finns inte någonting vi inte behöver just nu.

Måste flytta 1 mars

Vattnet har förstört parkettgolvet i lägenheten. Andra lägenheter i huset ska också ha drabbats.

– De har sugit ut allt vattnet och det går en fläkt. Sedan ska de bryta upp golvet, men det gör de först efter nyår. Vi kan inte bo här nu, säger Bella Wadling.

Kontraktet för den numera vattenskadade ersättningslägenheten går ut 1 mars. Men just nu vet de inte var de ska ta vägen alls.

– Jag vet inte, vi har inte hunnit tänka på det. Det här kom bara rätt på. Vi fattade ingenting. Plötsligt fanns det vatten på golvet och det kom bara mer och mer, säger Freddie Wadling och fortsätter:

– Var fasen ska man ta vägen? Det är svårt att hitta lägenhet. I värsta fall får vi bo på en trailer park.

"Var inte riktigt frisk"

I november stod Freddie Wadling på scenen för första gången sedan branden. Han spelade med The Kingdom of Evol på Sticky Fingers i Göteborg. Efteråt var han inte helt nöjd.

– Det var inte bra att jag gjorde det just då. Jag var inte riktigt frisk. Min skada läker väldigt långsamt och går upp hela tiden, så det är svårt.

Innan konserten berättade han för GT om sorgen efter eldsvådan – som bland annat förstörde hans samlingar av konst, böcker, musik och serietidningar.

– Jag har inte ens en identitet längre, känns det som. Jag har inte ens ett riktigt hem. Det finns ingen mening längre med någonting, och det är svårt att få i gång det igen. Det är förfärligt tomt, sa han då.