En person greps av polis efter bråket. Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD
En person greps av polis efter bråket. Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD

Föräldrar i bråk under barnens skolavslutning

Publicerad

Polisen har ryckt ut på larm om ett våldsamt bråk på en grundskola i Uddevalla.

Enligt polisen så befann sig ett stort antal barn på platsen då det pågick en skolavslutning. Bråket uppstod medan skolbarnen sjöng en sång för att fira in sommarlovet.

En person har gripits av polis – ytterligare två ska ha flytt i bil.

– Pappan var helt tokig, gapade och slog sig för bröstet, säger en förälder som vill vara anonym.

Larmet kom in strax innan klockan 19 på onsdagskvällen.

Polisen rubricerar händelsen som misshandel.

– Vi fick ett antal larm om att det var ett var ett bråk på en skolgård. Det handlar om ett antal vuxna män som varit inblandade, berättar Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

En gripen

En man greps av polis på plats.

– Sedan hade en eller två andra som var inblandade i bråket hunnit ge sig i väg i sina bilar eftersom de förstått att vi var på väg dit, säger Ulla Brehm. 

Enligt de initiala uppgifterna från polisen uppstod bråket i samband med skolans avslutning inför sommarlovet.

 

LÄS MER: Svartsjuka bakom bråket på skolavslutningen 

 

Enligt polisen så finns det inga uppgifter om personskador efter bråket. Ett stort antal barn, föräldrar och andra anhöriga stod på skolgården när handgemänget startade.

– Det pågick ett uppträdande, några av barnen sjöng, när det plötsligt blev ett bråk med ett antal personer inblandade.

Kände varann

En förälder som befann sig på avslutningen berättar:

– Pappan var helt tokig, gapade och slog sig för bröstet och spottade en kvinna i ansiktet. En mur av föräldrar ställde sig emellan honom och den andra – då slog han mot föräldrarna.

Enligt vad GT erfar var det två män som kände varandra, och ogillade varandra, sedan tidigare som började slåss.

– Men det blev ganska många personer inblandade. Inringare säger att det var så många som tio inblandade i tumultet, men alla ska inte ha slagits, säger Brehm.

– En del försökte få stopp på bråket, som bevittnades av väldigt många, fortsätter hon.

Ett antal personer på skolgården i Uddevalla larmade polisen från platsen strax före klockan 19.

– Det var ett antal larm i detta ärende. Någon sa att 4-5 personer slogs, någon uppgav att det handlade om ett tiotal.

– Men helt klart är att det var två män som var mest aktiva i bråket, säger Ulla Brehm.

Rektorn: "Stolta över våra barn"

Rektorn på skolan, där det går cirka 250 elever, säger till Bohusläningen att skolan tänker gör allt för att barnen ska minnas skolavslutningen som fin.

– Återigen vill jag poängtera hur fin skolavslutning verkligen var, ända fram till det här bråket. Vi var, är så stolta, över våra barn. Jag vill inte att det bråket ska ta ifrån barnen känslan över hur duktiga de var och hur fin deras skolavslutning var, säger rektorn till Bohusläningen.

GT har sökt skolans rektor.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER