Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Volvos drag – erbjuder alla anställda företagsbil

LIVE-TV: Se Di TV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal.
Volvos fabrik i Torslanda. Foto: HENRIK JANSSON
Håkan Samuelsson, vd för Volvo cars i Sverige. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars i Sverige, meddelar på onsdagsmorgonen att alla anställda i Sverige kommer att erbjudas en företagsbil som en del i ett stort testprojekt.

”Vilka är det som är bäst lämpade för att utveckla körupplevelsen i våra bilar”, skriver han på Twitter. 

– Det som är nytt här är att man också har möjlighet att vara en del av vår testflotta, säger Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars.

Volvo Cars har runt 38 000 anställda runtom i världen och runt 20 000 i Sverige.

Nu ska de som jobbar i Sverige erbjudas företagsbilar, skriver Håkan Samuelsson, vd, på Twitter. 

https://twitter.com/hakan_samuel/status/1179292045359362054

Fler länder ska enligt Samuelsson haka på konceptet. 

Enligt Samuelsson så ska alla anställda i chansen få en företagsbil, han skriver att det är för att inga kan vara bättre på att utveckla körupplevelsen på bilarna än de egna anställda. 

Blir del av testpatrull

Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars, förklarar:

– Historiskt sett så har ju Volvoanställda kunnat ha en personal-leasingbil. Men det som är nytt här är att man också har möjlighet att vara en del av vår testflotta. Då utrustar man leasingbilen med mjukvara och använder en app. Så bidrar man till Volvos produktutveckling. Man bidrar med fordonsdata från verklig körning ute på väg.

Han fortsätter:

– Det kommer handla om nya funktioner som ska testas. Och det ger ju våra ingenjörer väldigt tidigt feedback i mycket större volymer än vad vi kan göra i dag med våra dedikerade testbilar. Det kan handla om både mjukvara och hårdvara för framtida bilar, som vi vill se hur de fungerar ute i veckligheten. 

Elfström berättar att erbjudandet har gått ut till alla anställda under veckan och att erbjudandet börjar gälla inom kort.

– Sen ska det utvärderas, så får vi se hur resultatet blir.

Får rabatt

Göteborgs-Posten har tagit del av det brev som skickas ut till de anställda där det framgår att ”det finns ett behov av testning i större skala för att säkerställa att våra nya produkter kan bli så bra som möjligt”.

Tidningen skriver också att den fordonsdata som framkommer när de anställda kör bilarna, ska med deras godkännande, skickas anonymt till utvecklingsingenjörerna. De anställda ska också få funktioner i bilarna som inte kommit ut på marknaden, väljer man en sådan lösning blir det mer rabatt. 

Stefan Elfström: De anställda ska bli testare i produktutvecklingen.