Många vill promenera runt i de gamla kvarteren med sina typiska trähus. Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSENMånga vill promenera runt i de gamla kvarteren med sina typiska trähus. Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Många vill promenera runt i de gamla kvarteren med sina typiska trähus. Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Stadsdelen beskrivs som att ha bilfria kullerstensgator, pittoreskt låga trähus och vackra stenbyggnader. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSENStadsdelen beskrivs som att ha bilfria kullerstensgator, pittoreskt låga trähus och vackra stenbyggnader. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Stadsdelen beskrivs som att ha bilfria kullerstensgator, pittoreskt låga trähus och vackra stenbyggnader. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Vogues hyllning till Haga: "Coolaste stadsdelen"

Publicerad

Göteborg lever upp till ryktet om att vara Skandinaviens "lilla London" tack vare stadens coolaste stadsdel – Haga. Det skriver Vogue.

Nu hyllar det amerikanska modemagasinet stadsdelen som Göteborgs "coolaste".

Mysiga Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Här finns en rad kaféer och butiker med allt från inredning och leksaker till kläder och antikviteter. 

Haga är klart och tydligt en stadsdel som ligger många Göteborgare varmt om hjärtat. Även turister flockas i stadsdelen och många vill promenera runt i de gamla kvarteren med sina typiska trähus.

Göteborgs "coolaste" stadsdel

Nu har även det Amerikanska modemagasinet Vogue fått upp ögonen Haga. I en artikel beskrivs den som Göteborgs "coolaste stadsdel" 

"Sveriges charmiga, lågmälda västkuststad, Göteborg, lever faktiskt upp till dess rykte som "lilla London" tack vare en av de äldsta stadsdelarna i staden, Haga.", skriver tidningen.

Stadsdelen beskrivs som att ha bilfria kullerstensgator, pittoreskt låga trähus och vackra stenbyggnader.

Hagabadet ett måste

Förutom att promenera bland kaféer och butiker rekommenderar Vogue flera sevärdheter.

"Promenera upp till Skansen Kronan, spendera tid i den grönskande Hagaparken och utforska Hagakyrkan. Här finns även ett landmärke av diplomaten Raoul Wallenberg."

Även Hagabadet nämns som ett måste. Detta "extraordinärt vackra spa" är ett perfekt plats för en rastlös resenär att få varva ner, skriver tidningen.

"Fika of the fikas"

Och eftersom fika nästan är något religiöst i detta land, som Vogue skriver, varför inte unna sig en gigantisk kanelbulle? Bästa platsen för en fika, Hagas "fika of the fikas", är Café Husaren, enligt Vogue.

LÄS OCKSÅ: Åtta klassiker du inte får missa i Göteborg 

För en resenär som vill avgränsa sig till att utforska bara en stadsdel, eller bara vill utforska den coolaste delen av staden under en dag, rekommenderar Vogue Haga som ett självklart val.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER