Vogues hyllning till Haga: "Coolaste stadsdelen"

Många vill promenera runt i de gamla kvarteren med sina typiska trähus.
Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Stadsdelen beskrivs som att ha bilfria kullerstensgator, pittoreskt låga trähus och vackra stenbyggnader.
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Göteborg lever upp till ryktet om att vara Skandinaviens "lilla London" tack vare stadens coolaste stadsdel – Haga. Det skriver Vogue.

Nu hyllar det amerikanska modemagasinet stadsdelen som Göteborgs "coolaste".

Mysiga Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Här finns en rad kaféer och butiker med allt från inredning och leksaker till kläder och antikviteter. 

Haga är klart och tydligt en stadsdel som ligger många Göteborgare varmt om hjärtat. Även turister flockas i stadsdelen och många vill promenera runt i de gamla kvarteren med sina typiska trähus.

Göteborgs "coolaste" stadsdel

Nu har även det Amerikanska modemagasinet Vogue fått upp ögonen Haga. I en artikel beskrivs den som Göteborgs "coolaste stadsdel" 

"Sveriges charmiga, lågmälda västkuststad, Göteborg, lever faktiskt upp till dess rykte som "lilla London" tack vare en av de äldsta stadsdelarna i staden, Haga.", skriver tidningen.

Stadsdelen beskrivs som att ha bilfria kullerstensgator, pittoreskt låga trähus och vackra stenbyggnader.

Hagabadet ett måste

Förutom att promenera bland kaféer och butiker rekommenderar Vogue flera sevärdheter.

"Promenera upp till Skansen Kronan, spendera tid i den grönskande Hagaparken och utforska Hagakyrkan. Här finns även ett landmärke av diplomaten Raoul Wallenberg."

Även Hagabadet nämns som ett måste. Detta "extraordinärt vackra spa" är ett perfekt plats för en rastlös resenär att få varva ner, skriver tidningen.

"Fika of the fikas"

Och eftersom fika nästan är något religiöst i detta land, som Vogue skriver, varför inte unna sig en gigantisk kanelbulle? Bästa platsen för en fika, Hagas "fika of the fikas", är Café Husaren, enligt Vogue.

LÄS OCKSÅ: Åtta klassiker du inte får missa i Göteborg 

För en resenär som vill avgränsa sig till att utforska bara en stadsdel, eller bara vill utforska den coolaste delen av staden under en dag, rekommenderar Vogue Haga som ett självklart val.