Numera sitter GT-löpsedlarna "Slipp nackvärk utan medicin" och "Dina röda ögon kan vara farlig sjukdom" på baksidan av killarnas vader. Men ångrar sig gör de inte. Foto: Lars AnderssonNumera sitter GT-löpsedlarna "Slipp nackvärk utan medicin" och "Dina röda ögon kan vara farlig sjukdom" på baksidan av killarnas vader. Men ångrar sig gör de inte. Foto: Lars Andersson
Numera sitter GT-löpsedlarna "Slipp nackvärk utan medicin" och "Dina röda ögon kan vara farlig sjukdom" på baksidan av killarnas vader. Men ångrar sig gör de inte. Foto: Lars Andersson
– Folk undrade vad vi höll på med. Men de i vår närhet var inte särskilt förvånade, det kan hända lite allt möjligt när vi är i farten, säger Marcus Wetterlind. Foto: Lars Andersson– Folk undrade vad vi höll på med. Men de i vår närhet var inte särskilt förvånade, det kan hända lite allt möjligt när vi är i farten, säger Marcus Wetterlind. Foto: Lars Andersson
– Folk undrade vad vi höll på med. Men de i vår närhet var inte särskilt förvånade, det kan hända lite allt möjligt när vi är i farten, säger Marcus Wetterlind. Foto: Lars Andersson
Polarna Marcus Wetterlind och Pelle Berglund tatuerade i höstas in GT-löpsedlar på sina vader. Foto: Lars AnderssonPolarna Marcus Wetterlind och Pelle Berglund tatuerade i höstas in GT-löpsedlar på sina vader. Foto: Lars Andersson
Polarna Marcus Wetterlind och Pelle Berglund tatuerade i höstas in GT-löpsedlar på sina vader. Foto: Lars Andersson

Visar stolt upp sina fina GT-tatueringar

Publicerad

Polarna Marcus Wetterlind och Pelle Berglund tatuerade i höstas in GT-löpsedlar på sina vader. Och ångrar sig gör de inte. I stället visar de fortfarande stolt upp sina tatueringar.

Vi bjuder fortfarande på en del roliga skratt. När de ser den får de titta till lite extra. Och man får fortfarande dra historien kring hur det kom sig, säger Marcus Wetterlind.

Marcus Wetterlind, 31, och Pelle Berglund, 35, från Jönköping utmanade varandra förra våren. Under en fest bestämde de att välja varsitt kommande datum – och tatuera in den dagens löpsedel på sina kroppar oavsett hur den löd. Något som GT tidigare skrivit om. Marcus valde den 18 juli åt Pelle och han valde den 7 juli åt Marcus.

Numera sitter GT-löpsedlarna "Slipp nackvärk utan medicin" och "Dina röda ögon kan vara farlig sjukdom" på baksidan av killarnas vader. Men ångrar sig gör de inte.

– Folk undrade vad vi höll på med. Men de i vår närhet var inte särskilt förvånade, det kan hända lite allt möjligt när vi är i farten, säger Marcus Wetterlind.

Reaktionerna har främst varit positiva.

Vi bjuder fortfarande på en del roliga skratt. När de ser den får de titta till lite extra. Och man får fortfarande dra historien kring hur det kom sig.

"Kanske får jobb som reporter"

Men någon särskild kritik har han inte fått.

– Det finns säkert folk som undrar vad vi pysslar med, men ingen som sagt det till mig i alla fall. Men kommer jag in på en arbetsintervju en vacker dag kanske jag får jobb som reporter, man vet ju inte, säger Marcus Wetterlind.

Dock har Marcus Wetterlind inte skaffat någon ny tatuering sedan dess, trots att han har flera sedan tidigare.

– Men det beror inte på att jag ångrar mig utan att det inte har hunnits med.

Men han funderar på en ny utmaning eftersom detta var Pelle Berglunds idé.

– Jag måste ju komma tillbaka med någonting. Men jag har inte kommit på något bra än. Det är ju ganska roligt det här så jag måste bräcka det på något sätt, säger Marcus Wetterlind.

Fanny Edstam
Fanny Edstam

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER