Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Visade trosorna för sin elev - är polisanmäld

En elevassistent ska ha visat trosorna för en elev med funktionsnedsättningar.

Händelsen diskuterades sedan på Facebook.

Nu har det kommit in en polisanmälan, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Det var tidigare i vår som händelsen inträffade på en skola i Säffle kommun. En elevassistent ska ha visat trosorna för en elev med en funktionsnedsättning. Enligt Nya Wermlands-Tidningen berodde det på att eleven tidigare visat sina underkläder i skolan och för att motverka det ska assistenten då ha visat sina trosor.

Därefter diskuterades metoden på Facebook, skriver NWT.

"Äntligen! Mycket bra jobbat! Jag trixade med en annan metod sist jag var inne och jobbade, men det misslyckades totalt."

Ser allvarligt på händelsen

"Men du, du får testa min metod nästa gång. Det var riktigt kul faktiskt", svarade den utpekade elevassistenten och avslutade med en smiley.

Händelsen har nu, enligt NWT, anmälts, både till polisen och kommunen, och bildbevis ska finnas.

"Jag uppfattar denna konversation, förutom att det är kränkande och ett brott mot sekretessen, även som att det skett ett sexuellt ofredande. Jag anser att allt detta bör utredas så att inte eleverna fortsätter att drabbas av personal som inte verkar ha någon kunskap eller pedagogiska redskap för att bemöta elever med funktionsnedsättning", skriver anmälaren.

Den tillförordnade skolchefen menar att man ser mycket allvarligt på det inträffade.