Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Visade trosorna för sin elev - är polisanmäld

En elevassistent ska ha visat trosorna för en elev med funktionsnedsättningar.

Händelsen diskuterades sedan på Facebook.

Nu har det kommit in en polisanmälan, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Det var tidigare i vår som händelsen inträffade på en skola i Säffle kommun. En elevassistent ska ha visat trosorna för en elev med en funktionsnedsättning. Enligt Nya Wermlands-Tidningen berodde det på att eleven tidigare visat sina underkläder i skolan och för att motverka det ska assistenten då ha visat sina trosor.

Därefter diskuterades metoden på Facebook, skriver NWT.

"Äntligen! Mycket bra jobbat! Jag trixade med en annan metod sist jag var inne och jobbade, men det misslyckades totalt."

Ser allvarligt på händelsen

"Men du, du får testa min metod nästa gång. Det var riktigt kul faktiskt", svarade den utpekade elevassistenten och avslutade med en smiley.

Händelsen har nu, enligt NWT, anmälts, både till polisen och kommunen, och bildbevis ska finnas.

"Jag uppfattar denna konversation, förutom att det är kränkande och ett brott mot sekretessen, även som att det skett ett sexuellt ofredande. Jag anser att allt detta bör utredas så att inte eleverna fortsätter att drabbas av personal som inte verkar ha någon kunskap eller pedagogiska redskap för att bemöta elever med funktionsnedsättning", skriver anmälaren.

Den tillförordnade skolchefen menar att man ser mycket allvarligt på det inträffade.