Ville hyra flygplan – greps av polis

Publicerad

Mannen uppträdde konstigt på Jönköpings flygplats. Han ville bland annat hyra ett flygplan.

Istället greps han strax efteråt av polis misstänkt för drograttfylleri och förberedelse till grov stöld.

 

Mannen greps, som är i 35-årsåldern, vid 20-tiden i närheten av flyplatsen. Men händelsen tar siun början klockan 18.40, berättar Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i region Öst.

– Personal på flygplatsen larmar oss. Man tycker den här personen beter sig väldigt underligt flera sätt.

– Han är inte våldsam, inte ens hotfull, men man reagerar ändå på flera saker. Bland annat över att han går runt och frågar om han kan få hyra ett flygplan, berättar Willsund.

Efter ett tag går mannen ut från flygplatsen och kör i väg i en bil. Men han hinner inte särskilt långt.

– Patrullen som larmades av personalen stoppar honom i närheten av flygplatsen.

Man misstänker omedelbart drograttfylleri. Det finns också frågetecken kring bilen mannen färdas i vad gäller, uppger Willsund.

– Sedan söker man igenom bilen också och finner då ett antal saker, bland annat verktyg, som gör att vi misstänker honom för förberedelse till grov stöld, säger Åsa Willsund. 

Bilen har tagits i beslag.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER