Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Villapriserna fortsätter att rusa i Göteborg

Niklas Berntzon, mäklare ESNY, om läget på bomarknaden
Sven-Erik Kristensen, vd för Bjurfors Göteborg.
Foto: Bjurfors
Villapriserna fortsätter att stiga i Göteborg. Bilden är en arkivbild.
Foto: HENRIK JANSSON

Villamarknaden i Göteborg är fortsatt stark, och i april var den starkast av storstadsregionerna, enligt siffror från Valueguard. 

Priserna steg fortsatt i Göteborg medan det i Stockholm närmast var en minskning.

– Det har inte hänt något i Stockholm, men de har haft en starkare marknad senaste året, det går i cykler, säger Sven-Erik Kristensen, vd för Bjurfors Göteborg. 

I april steg priset på villor i Göteborgs kommun med 2,5 procent, vilket är starkast av de tre storstadsregionerna. 

I Stockholm var motsvarande siffra -0,1 procent, visar siffror från Valuegards prisindex som mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden.

Generellt i landet sågs en uppgång på bostadspriserna på 0,9 procent i april. Priset på bostadsrätter steg med 0,5 procent och motsvarande siffra för villapriserna var 1,1 procent.

– I Göteborg syns ingen avmattning. Bostadsaffärerna fortsätter att göras upp i ett rekordsnabbt tempo och till rekordhöga priser, säger Sven-Erik Kristensen, vd Bjurfors Göteborg, i ett pressmeddelande.

Stigit med över 20 procent

Under det senaste året har villapriserna i Göteborgs kommun stigit med 22,6 procent. 

Men det finns inget tecken på avmattning på marknaden, då efterfrågan på villor är högre än antalet som finns ute till försäljning i Göteborg.

– Villorna säljs snabbt nu, utbudet kan inte släcka den törst som finns efter villor. Pandemin är en stor bidragande orsak till det, många har i över ett år jobbat hemifrån och om flera är hemma kan det bli trångt. Boendet är en trygghet och en långsiktig investering, säger Sven-Erik Kristensen.

Kan plana ut till hösten 

Årets sommar, likt förra årets, tror Sven-Erik Kristensen blir med fortsatt högtryck på bostadsmarknaden och specifikt villor men att det till hösten, när livet troligtvis återgår mer till det normala, stannar av.

– Jag tror att när vi kommer in på hösten så kommer den starka uppgången vi sett plana ut. Jag ser heller inga tecken på att vi kommer få en ökning på 20 procent för nästkommande år för att bostadsmarknaden fåt konkurrens av allt annat som ligger nere nu, resor, nöjen idrott, konserter och restauranger, säger han.

Se också: 

Ny undersökning: Här får du mest villa för pengarna