Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen. Foto: CHRISTIAN SVENSSON
Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom till platsen. Foto: CHRISTIAN SVENSSON

Villan slukades i våldsam brand

Publicerad

Räddningstjänsten har under natten jobbat meden våldsam villabrand i Skaraborg.

Byggnaden var helt övertänd och utom räddning.

– Taket håller på att rasa in och vi misstänker att det både finns ammunition och gasflaskor, sa Tony Engdahl, inre befäl vid räddningstjänsten i Skara, Götene, Falköping och Tidaholm, sent i på fredagen.

Under branden har minst en gasflaska exploderat.

En granne slog vid halv nio-tiden på fredagskvällen larm om att det brann i en villa i Skaraborg.

Räddningstjänsten fick tidigt in uppgifter på att byggnaden kunde innehålla gasflaskor och ammunition och kunde därför inte gå in i byggnaden.

– Branden var fullt utvecklad när vi kom dit. Det fanns inte mycket för oss att göra mer än att se till att branden inte spred sig till den omgärdande terrängen, säger Tony Engdahl på räddningstjänsten.

Vid klockan 21.50 på kvällen rapporterade Tony Engdahl att en gasflaska hade exploderat.

– Vi har haft en mindre explosion i huset.

Spred sig i trädtopparna

Enligt räddningstjänsten så var även taket på väg att rasa in. Två styrkor från räddningstjänsten åkte på larmet och totalt sex brandmän är på plats. 

– Vi kommer låta huset brinna ner.

Enligt ett vittne som GT har pratat med ska branden ha varit väldigt våldsam och lågorna letade sig även till närliggande trädtoppar. 

– Det börjar ta sig i träden och man håller just nu på att spruta vatten på vegetationen runtom huset, säger vittnet.

Misstänkt mordbrand

På lördagsmorgonen så var branden släckt och huset totalförstört. Polisen ska göra en teknisk undersökning på av platsen när den svalnat.

– Det ska inte ha varit någon människa i huset, vi har kommit i kontakt med ägaren. Vi utreder det hela som misstänkt mordbrand, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER