Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Villa Ljungbacken såld

STENUNGSUND. Utgångspriset var två miljoner brittiska pund - cirka 28 miljoner kronor.
Nu är Villa Ljungbacken på Stenungsöns sydspets såld för 17 miljoner kronor.
Det högsta lagfarna priset i Västsverige hittills.
Köpare är Lars Ramneborn, 44 år, bosatt i Prag och ledamot av koncernledningen i den stora i Tjeckienbaserade läkemedelskoncernen Zentiva.
Zentiva är en av de stora operatörerna på den generiska läkemedelsmarknaden. Man tillverkar och säljer alltså läkemedel vars patentskydd gått ut.

300 kvadratmeter

Enligt det till Uddevalla tingsrätt ingivna köpebrevet har Lars Ramneborn köpt fastigheten gemensamt med sin hustru Lucy den 3 augusti i år.
Villan, som är på 300 kvadratmeter bostadsyta och ligger på en halvö med egen båtbrygga, omfattar dessutom mark på 2,3 hektar.
Villan uppfördes kring 1910 av industrimannen Karl Erik Hasselblad, pappa till den världsberömde fotografen och kamerauppfinnaren Victor Hasselblad.
Säljare är en privatperson i Göteborg och villan har varit i den familjens ägo sedan 1962 och har successivt moderniserats så att den i dag kan användas som bostad året runt eller som ett mycket exklusivt fritidshus.
Villan bjöds ursprungligen ut exklusivt på internet till den internationella marknaden.

Internationellt

Säljarens representant Matz Strandberg hos Wiklunds Fastighetsförvaltning i Göteborg berättade i januari för GT att man i första hand inriktade sig på den internationella marknaden.
Lars Ramneborn har enligt Zentivas presstjänst tidigare varit verksam inom Glaxo och AstraZeneca.
Han anställdes 2003 av Zentiva som är noterat på börserna i London och Prag och är för närvarande ansvarig för koncernens försäljning.
Lars Ramneborn utvandrade enligt skatteverket från Sverige 1993.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!