Vill värva stjärnan - med floppspelarna

IFK Göteborg intensifierar jakten på Martin Smedberg-Dalence.

Enligt SPORT-Expressens uppgifter har Blåvitt försökt köpa loss honom genom att erbjuda såväl Nordin Gerzic som Daniel Sobralense i utbyte.

- Vi är i den situationen att vi inte behöver rea bort spelare, säger IFK Norrköpings tränare Janne Andersson.

Redan den 29 april i år kunde SPORT-Expressen avslöja att IFK Göteborg var intresserade av att locka till sig IFK Norrköpings Martin Smedberg-Dalence - och hade inlett samtal med hans agent.

28-åringen sitter på ett utgående kontrakt och har tackat nej till IFK Norrköpings slutbud.

Därmed står det klart att han lämnar klubben.

Frågan är nu bara när?

För enligt SPORT-Expressens initierade källor har Blåvitt trappat upp jakten på högeryttern och vill ha loss honom från Peking redan i sommar.

För att göra det har man erbjudit såväl Nordin Gerzic som Daniel Sobralense i utbyte.

Två spelare som IFK Göteborg lade mångmiljonbelopp för att få till klubben förra säsongen, men som inte alls har kommit upp i normal standard i klubben.

Peking vill ha bra betalt

IFK Norrköping tvekar dock.

Laget satsar mot toppen i allsvenskan och vill ha bra betalt för att släppa sin spelare och någon bytesaffär ska i dagsläget inte vara aktuell.

Anfallaren Shpetim Hasani, som var i samma situation som Smedberg-Dalence gick till Örebro för omkring 700 000 kronor förra säsongen - och Norrköping vill ha minst lika mycket för att släppa sin ytter.

Managern Janne Andersson vill inte kommentera vilka klubbar som hört av sig, men medger att flera av hans spelare är intressanta för andra klubbar.

"Vi har stora ambitioner"

Andersson kommenterar situationen rent generellt i IFK Norrköping så här:

- Det finns ett visst intresse för några av våra spelare, men vi är i en situation där vi inte behöver rea bort några spelare. Vi har stora ambitioner och vill någon klubb ha någon av våra spelare så får de vara beredda att betala.

- Det har jag också sagt till spelarna i fråga, säger han.

10 allsvenska spelare som kan byta klubb i sommar

1 Gunnar Heidar Thorvaldsson

Anfallare, IFK Norrköping. Norrköpings skyttekung är glödhet och såväl Celtic som en del allsvenska klubbar är intresserade. Men i går kväll kunde SportExpressen.se berätta att turkiska Konyaspor förhandlar med Peking om anfallaren.

2 Loret Sadiku

Mittback/mittfältare, Helsingborg. Har gjort en succésäsong i Helsingborg , som nobbat ett bud från turkiska Rizespor. Fortsätter att scoutas av flera klubbar - och lär inte bli kvar alltför länge i HIF. Möjligtvis säsongen ut.

3 Martin Smedberg-Dalence

Högermittfältare, IFK Norrköping. IFK Göteborg har länge varit intresserad av högeryttern och har nu intensifierat jakten. Har erbjudit såväl Daniel Sobralense som Nordin Gerzic i utbyte, men lär få slanta upp pengar om man ska få honom redan i sommar.

4 David Elm

Anfallare, Elfsborg. Jagas av Kalmar FF och klubbarna förhandlar just nu. Enligt SPORT-Expressens uppgifter är det bara en tidsfråga innan han säljs från Elfsborg till KFF - där han som bekant spelat tidigare.

5 Mikael Dyrestam

Försvarare, IFK Göteborg. SC Heerenveen vill ha honom omgående men Blåvitts höga prislapp skrämmer holländarna. Sänker inte Håkan Mild prislappen lär det inte bli någon övergång. Transferfönstret ut är öppet länge till och sista ordet är långt i från sagt.

6 Walid Atta

Mittback, Helsingborg. Var nära en övergång till franska Valenciennes förra säsongen, men HIF ville inte sälja i det läget. Nu är flera utländska klubbar sugna - och fortsätter Atta att prestera kan han komma att säljas.

7 Haris Radetinac

Mittfältare, Mjällby AIF. AIK har erbjudit högeryttern ett kontraktsförslag, men får hård konkurrens av såväl allsvenska som utländska klubbar. Klubbarna behöver ej kontakta Mjälby nu, då spelaren har mindre än sex månader kvar på sitt kontrakt.

8 Tokelo Rantie

Anfallare, Malmö FF. Gör stor succé i allsvenskan och engelska Bournemouth lade tidigare ett skambud på succémannen, vilket ratades av MFF. Fortsätter succén lär det vara större lag som hör av sig omgående.

9 Bojan Djordjic

Mittfältare, Brommapojkarna. Har på senare tid inte alls fått det förtroende han vill ha från Robert Börknesjö. Röda Stjärnan rycker i honom och har erbjudit ett ettårskontrakt. Djordjic är dock kluven till en flytt tillbaka till Serbien - och funderar just nu på sin framtid.

10 Daniel Majstorovic

Mittback, AIK. Efter sin vägran att komma på matchsamlingen har han varit i Andreas Alms frysbox - och där lär han fortsätta vara så länge som Alexander Milosevic, Niklas Backman och framför allt Per Karlsson fortsätter att prestera.

Sammanställning: Daniel Kristoffersson