Lars Vilks. Foto: Christer Järeslätt
Lars Vilks. Foto: Christer Järeslätt

Vilks: "Det verkar ju som om jag skulle dit"

Publicerad
Uppdaterad
Lars Vilks kan ha varit måltavlan.
Fyra dagar innan festen på Röda Sten konsthall bloggade konstnären om utställningen.
- Det verkar ju precis som om jag skulle dit, säger Vilks.
Säpo avbröt vernissage­festen för Göteborgs internationella konstbiennal eftersom man misstänkte att den var ett terrormål.
Konstnären Lars Vilks, ständigt dödshotad efter sina Muhammedteckningar, bloggade om utställningen på tisdagen.
"Jag skall själv med största intresse besöka evenemanget", skrev han, utan att meddela när.
Efter utrymningen av invigningsfesten i lördags har han läst igenom blogginlägget igen.
- Det är klart, det verkar ju precis som om jag skulle dit den 10 september, fast det var ju inte min avsikt.

"Det passar bra in där"

Vilks utesluter inte att han kan ha varit måltavlan.
- Lite upptända av 11 september, så passar det bra in där, säger konstnären.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER