När turen är slut vill Jacob inte släppa taget om hästen i Ponnykarusellen. "Du får åka sedan igen", säger pappa Mattias. Foto: Lennart Rehnman
När turen är slut vill Jacob inte släppa taget om hästen i Ponnykarusellen. "Du får åka sedan igen", säger pappa Mattias. Foto: Lennart Rehnman

Vilken heldag för Saab- familjen

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. När lönen från Saab uteblev fick Lisebergsbesöket ställas in.
Därför bjöd GT familjen Larsson på en heldag med karuseller och kaniner.
- Julia var så ledsen i torsdags. Nu är hon jätteglad igen, säger mamma Emma, 24.
Familjen Larsson åkte till Göteborg i onsdags och tog in på hotell för att kunna gå på Liseberg dagen därpå. Då slog Saabs besked om indragna löner ner som en bomb.
- Vi räknade med de pengarna till Lisebergsdagen, säger Emma Larsson. Vårt endasparande tog slut när jag var sjukskriven.
- En hel lön som man räknat med bara försvann. Det var kaos. Då måste man i första hand tänka på mat och hyra, säger Mattias Larsson, 30, som jobbat på Saab i tio år.
De saknade pengar under de enda dagarna som de hade ledigt samtidigt i sommar. Familjen fick vända hem till Grästorp igen.

Sprudlande glad

Men med GT:s hjälp blev det trots allt ett Lisebergsbesök för dem igår. Julia Larsson, 5, är sprudlande glad i entrén för det är första gången hon är så stor att hon får åka många attraktioner. Hon ser mest fram emot att åka Sagoslottet.
- Tror du kaninerna är här i dag? frågar hon.
Pappa Mattias bär Jacob, 3 år, på höften till första anhalten.
- Ser du vart vi är på väg, Jacob? Farfars...?
- Bilar! fyller Jacob i och pekar.
Både på kepsen och tröjan har han samma motiv.
- Han älskar bilar, säger mamma Emma.
Sedan blir det Ponnykarusellen och Jacob och Julia väljer var sin häst. När turen är slut vill Jacob inte ens hoppa av.
- Barnen blev otroligt glada när vi kunde gå på Liseberg i alla fall, säger Mattias Larsson som ska tillbaka till jobbet på tisdag igen.
- Förhoppningsvis har de något positivt att säga då. Men kanske måste jag ta ett lån genom facket denna månad. Sedan önskar jag en bättre lösning, säger han.
Flera timmar senare är det dags att åka hem igen. Då har Julia och Jacob åkt massor. Men Julia är säker.
- Sagoslottet var bäst.
Emelie Svensson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER