Vild biljakt efter misstänkt rattfyllo – polis skadad

Publicerad

Värmlandspolisen fick stopp på en misstänkt rattfyllerist i Karlstad.

När trafikpolisen öppnade dörren till bilen körde föraren i väg och polisen föll till marken och skadade sig, skriver NWT. 

– Han ska ha tappat balansen på något sätt, säger Anders Sjöberg, polisens presstalesman i Värmland.

Efter en vild biljakt, där föraren ska ha prejats av vägen, kunde polisen få stopp på mannen som nu misstänks för en rad brott.

Trafikpolisens kolleger följde efter den misstänkta rattfylleristen och nådde senare ikapp mannen.

Ett vittne uppger för tidningen att polisen ska ha prejat den misstänkte av vägen för att få stopp på honom.

Föraren ska sedan ha övermannats med pepparspray, skriver NWT vidare.

Vild biljakt

Mannen är misstänkt för flera brott enligt tidningen, däribland grovt rattfylleri, vårdlöshet i trafik och våldsamt motstånd.

Polismannen som föll till marken skadade sig i knät och händelsen ska ha skett i förra veckan.

 

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER