Live-published photos and videos via Shootitlive

Victoria på plats när noshörningen räddas

Publicerad

Ikväll ska noshörningen räddas i Göteborg.

Till kvällens galamiddag på posthotellet kommer kändisar som Mia Skäringer, Martin Stenmarck och inte minst – kronprinsessan Victoria.

– Vi hoppas att det ska bli ett årligt event som sätter Göteborg på kartan, säger Daniel Wilke från The perfect world foundation som arrangerar stödgalan för den utrotningshotade noshörningen.

Stödgalan hålls i kväll på Posthotellet vid Drottningtorget och GT kommer att rapportera direkt från den röda mattan som rullas ut klockan 18:00.

Totalt är 500 gäster inbjudna och däribland flera kändisar.

– Bland annat är Avicci vår ambassadör, säger Daniel Wilke.

Avicci, eller Tim Bergling som han egentligen heter, kommer dessvärre inte närvara men har spelat in en särskild mix av sin låt "Lay me down" som släpps i samband med ett mobilspel som går ut på att rädda noshörningar.

Spelet uppmärksammar en viktig fråga. Människor behöver få veta vad det är som händer med noshörningarna och jag är glad att min musik kan stödja the Perfect World Foundation i deras kamp, säger Avicii i ett pressmeddelande.

Kronprinsessan på plats

Avicci kommer inte – det gör däremot kronprinsessan Victoria.

– Hennes vän Caroline Kreuger Nilsson är en del av vårat "rhino team" (noshörningslag) som vi säger. Hon har gjort särskilda armband för vår insamling och kronprinsessan är med som stöd för sin vän, berättar Daniel Wilkes.

Andra kända svenskar som kommer att närvara vid galamiddagen är Mia Skäringer, Martin Stenmarck, Agneta Sjödin och många fler. Dessutom gör den förre Idol-vinnaren Marie Picasso som gör comeback efter sin obehagliga hjärntumör.

– Hon är tillbaka nu med ett nytt artistnamn, Shanta Liora, och kommer uppträda under kvällen, säger Daniel Wilke.

Jobbar ideellt

Arrangörerna har jobbat ideellt under hela året för att få till galafesten.

– Vi är alla amatörer. Jag jobbar på luncher och kvällar och har fått hjälp av massvis av vänner och göteborgare, säger Daniel Wilke.

– Vi vill att det här ska bli en återkommande gala. Som en Faddergalan fast för djur som också lyfter fram vår stad.

Det kommer även att hållas en aktion under kvällen där bland andra Carolina Gynning och Ernst Billgren har bidraget med konstverk.

 

Rättelse: I en tidigare version av artikeln var Caroline Kreuger Nilssons namn felstavat. Det är nu uppdaterat. Även Daniel Wilke hade fått fel stavning i efternamnet i en första version.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER