Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Victoria på plats när noshörningen räddas

Ikväll ska noshörningen räddas i Göteborg.

Till kvällens galamiddag på posthotellet kommer kändisar som Mia Skäringer, Martin Stenmarck och inte minst – kronprinsessan Victoria.

– Vi hoppas att det ska bli ett årligt event som sätter Göteborg på kartan, säger Daniel Wilke från The perfect world foundation som arrangerar stödgalan för den utrotningshotade noshörningen.

Stödgalan hålls i kväll på Posthotellet vid Drottningtorget och GT kommer att rapportera direkt från den röda mattan som rullas ut klockan 18:00.

Totalt är 500 gäster inbjudna och däribland flera kändisar.

– Bland annat är Avicci vår ambassadör, säger Daniel Wilke.

Avicci, eller Tim Bergling som han egentligen heter, kommer dessvärre inte närvara men har spelat in en särskild mix av sin låt "Lay me down" som släpps i samband med ett mobilspel som går ut på att rädda noshörningar.

Spelet uppmärksammar en viktig fråga. Människor behöver få veta vad det är som händer med noshörningarna och jag är glad att min musik kan stödja the Perfect World Foundation i deras kamp, säger Avicii i ett pressmeddelande.

Kronprinsessan på plats

Avicci kommer inte – det gör däremot kronprinsessan Victoria.

– Hennes vän Caroline Kreuger Nilsson är en del av vårat "rhino team" (noshörningslag) som vi säger. Hon har gjort särskilda armband för vår insamling och kronprinsessan är med som stöd för sin vän, berättar Daniel Wilkes.

Andra kända svenskar som kommer att närvara vid galamiddagen är Mia Skäringer, Martin Stenmarck, Agneta Sjödin och många fler. Dessutom gör den förre Idol-vinnaren Marie Picasso som gör comeback efter sin obehagliga hjärntumör.

– Hon är tillbaka nu med ett nytt artistnamn, Shanta Liora, och kommer uppträda under kvällen, säger Daniel Wilke.

Jobbar ideellt

Arrangörerna har jobbat ideellt under hela året för att få till galafesten.

– Vi är alla amatörer. Jag jobbar på luncher och kvällar och har fått hjälp av massvis av vänner och göteborgare, säger Daniel Wilke.

– Vi vill att det här ska bli en återkommande gala. Som en Faddergalan fast för djur som också lyfter fram vår stad.

Det kommer även att hållas en aktion under kvällen där bland andra Carolina Gynning och Ernst Billgren har bidraget med konstverk.


Rättelse: I en tidigare version av artikeln var Caroline Kreuger Nilssons namn felstavat. Det är nu uppdaterat. Även Daniel Wilke hade fått fel stavning i efternamnet i en första version.

FAKTA

The perfect world foundation

Organisationen är baserad i Sverige och arbetar ideellt för att stötta kampen för att rädda utrotningshotade djur. I år är det noshörningens år som 2015 ersätts av hajen. På "The conservation gala dinner" som hålls i kväll på Posthotellet kommer att ha aktioner och uppträdanden för att samla in pengar till att rädda den utrotningshotade noshörningen. Pengar sprids till olika organisationer i världen som jobbar med frågan.

Klockan 18:00 rullas den röda mattan ut för gästerna som senare kommer att äta middag tillsammans.