Live-published photos and videos via Shootitlive

Kronprinsessan Victoria var på galan privat med sin väninna vilket förstås gladde arrangörerna.
Kronprinsessan Victoria var på galan privat med sin väninna vilket förstås gladde arrangörerna.

Victoria: "Alltid bra att vara i Göteborg"

Publicerad

Kronprinsessan Victoria besökte på torsdagskvällen Göteborg – och passade på att hylla staden.

Efter att ha undvikit den röda mattan under galakvällen på posthotellet och smugit sig in via en bakdörr, bjöd Kronprinsessan till och med på lite Göteborgsdialekt när hon för GT konstaterade att:

– Det är alltid bra att vara i Göteborg.

Det var länge flera som undrade om kronprinsessan verkligen skulle dyka upp på stödgalan till förmån för de utrotningshotade noshörningarna som hålls på torsdagskvällen på posthotellet.

Därför var det många som lyste upp när Kronprinsessan i sällskap med väninnan Caroline Kreuger Nilsson plötsligt dök upp från en av mingellokalens bakdörrar.

Kronprinsessan Victoria var på galan privat med sin väninna vilket förstås gladde arrangörerna.

– Det är förstås jätteroligt, det är inte som att hon är tvingad att vara här, säger Daniel Wilke, en av arrangörerna från organisationen The perfect world foundation.

Hyllade Göteborg

Kronprinsessan Victoria försvann snabbt genom folkvimlet för att bekanta sig med den konst som under kvällen var utställd för auktion. Bland konsten fanns bland annat ett verk från Carolina Gynning och ett från hennes mor Agneta.

Kronprinsessan avböjde artigt att tala med medierna då hon alltså var på tillställningen tillsammans med vänner.

Men genom GT skickade kronprinsessan en hälsning till Göteborgarna. Kronprinsessan Victoria är nyligen hemkommen från ett officiellt besök i Riga, Lettland, och verkade glad över att åter vara tillbaka på svensk mark, inte minst i Göteborg.

– Det är alltid bra att vara i Göteborg, sa kronprinsessan med ett leende och bjöd till och med på en liten imitation av göteborgska när hon rullade ut ordentligt på r:et i Göteborg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER