Vi har kollen på alla bokmässans måsten

Publicerad

GÖTEBORG. Hetaste kändiskonfrontationen sker vid sidan av själva Bokmässan.

På Stora Teatern under Books & Dreams event ska Camilla Läckberg och Maria Montazami dela samma scen - trots det tidigare tuffa ordkriget mellan författaren och tv-profilen.

Det är bara en dryg månad sedan som Camilla Läckberg gick till hårt angrepp mot Maria Montazami efter att ha sett ett avsnitt av TV3:s "Hollywoodfruar".

- Det blev för jobbigt att se henne måla upp bilden av sig själv igen som jag vet inte stämmer. Hon låtsas vara gullig, rar och snäll i tv. Det stämmer inte. Jag är inte ensam om upplevelsen att hon är en helt annan person, sa hon till GT då.

Fast Maria Montazami kände sig inte speciellt träffad.

- Gillar hon inte mig, vad ska jag göra åt det? Jag känner mig själv och de flesta av svenska folket känner mig. Jag är en väldigt enkel människa som bryr mig om min familj, förklarade hon för GT.

"Jag vet inte ens mitt program"

På fredag möts alltså de bägge på scenen inför publik under Books & Dreams event vid Bokmässan i Göteborg.

- Jag vet inte ens mitt program. Det blir nog jättekul, säger Maria Montazami.

Och Camilla Läckberg ser fram mot eventet:

- Jag ser jättemycket fram emot det och har inga synpunkter alls på övriga deltagare. Det är ingenting som jag varken oroar mig för eller tänker på, säger Läckberg.

Carina Nunstedt som är chefredaktör och grundare till Books & Dreams är väl medveten om den tidigare fejden mellan sina gäster:

- Jag har, som många andra sett det på Instagram, men den här kvällen har varit planerad sedan långt tidigare. Vi ser fram emot den på alla sätt.

Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER