Även om Kajsa har planer på att skaffa sig en ny kanin blir ingenting precis som förr. Tills vidare tröstar hon sig med familjens katt Tiger. Foto: Leif Gustafsson/Privat
Även om Kajsa har planer på att skaffa sig en ny kanin blir ingenting precis som förr. Tills vidare tröstar hon sig med familjens katt Tiger.  Foto: Leif Gustafsson/Privat

"Vem slog ihjäl lilla Skruttan?"

Publicerad
Uppdaterad
HERRLJUNGA. - Vem har brutit sig in och dödat min kanin Skruttan?
På kvällen hade Kajsa Blomberg, 14 år gett sin kanin mat och bäddat för natten.
På morgonen upptäckte pappa Hans Blomberg att kaninen låg död på golvet.
- Jag begriper inte hur man kan vara så grym - både mot kaninen och mot min dotter, säger Hans Blomberg.
På familjegården utanför Herrljunga hade Kajsa tillsammans med en kompis inrett två bås i stallet för sina kaniner. Där pysslade de om sina älsklingar.
Den aktuella kvällen hade Kajsa precis som vanligt varit ute i stallet och sagt godnatt till kaninerna.

Trodde inte sina ögon

- Jag kunde inte tro mina ögon på morgonen. Jag begrep direkt att något var fel när dörren till ladan stod öppen. Och där inne hade någon slagit ihjäl Skruttan som låg död på golvet och släppt ut den andra kaninen, säger Hans Blomberg.
Händelsen är nu polisanmäld.
- Det syntes att de som varit här letat efter något speciellt, eftersom alla boxar stod öppna, även om vi just nu inte har några hästar. Sedan har de gått in i båset med kaninen, öppnat buren, tagit ut kaninen och sedan slagit ihjäl den.

Blir aldrig som förr

Även om Kajsa har planer på att skaffa sig en ny kanin blir ingenting precis som förr. Tills vidare tröstar hon sig med familjens katt Tiger.
Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER