Peg Parnevik kommer till Liseberg i helgen Foto: ALEX LJUNGDAHL
Peg Parnevik kommer till Liseberg i helgen Foto: ALEX LJUNGDAHL

Här är veckans nöjestips från GT

Publicerad

Det blir en sprillans ny publikfavorit och ett helt gäng gamla favoriter när vi summerar några av höjdpunkterna den kommande veckan.

1. Peg Parnevik på Liseberg

Peg Parnevik står på Lisebergs stora scen i helgenFoto: ALEX LJUNGDAHL

Först slog hon igenom i TV-succén "Parneviks" då hela familjen Parnevik erövrade svenska folkets hjärtan. Sedan bestämde sig Peg Parnevik för att stå på egna ben och satsa helhjärtat på musiken. Resultatet är en framgångssaga. Debuten "Ain’t no Saint" nominerades för Bästa Låt på grammisgalan och den har spelats över 24 miljoner gånger på Spotify. Peg blev dessutom utsedd till Årets nykomling på P3-guld. På fredag ställer hon sig på Lisebergs stora scen.

LÄS MER: Göteborgs tio bästa restauranger – enligt gästerna 

2. "Vi som älskar 90-talet" i Slottsskogsvallen

Aqua, E-Type, Pandora, Snap!, Basic Element, Dr Alban och Peter Andre är bara några av namnen när det blir 90-tals bonanza och party på Slottsskogsvallen på lördag. Alla som återigen vill dansa loss till "Barbie girl" eller "I got the power" har alltså något alldeles extra att vänta sig.

Aqua kommer alldeles säker spela hiten "Barbiegirl" när det bli 90-talsfest i Slottsskogen på lördag.Foto: MAGNUS JÖNSSON / EXP

3. "Dans på Brännöbrygga" på lördag

Brännöföreningen är tillbaka med en av våra absoluta sommarfavoriter. Det är "Dans på Brännöbrygga" är tillbaka under sju lördagar i sommar. Levande musik, dans och till det en fantastisk utsikt över Vinga fyr. 

 

Foto: TOMMY HOLL / GT/IDAG

4. Da Buzz på Hönö

Ytterligare ett band som bör locka nostalgiker, Da Buzz, spelar på Hönö torsdagen den 20:e juli. Bandet som bildades 1999 hade sin absoluta storhetstid i början av 2000-talet med hits som "Do You Want Me", "Last Goodbye" och melodifestivallåten "Stop! Look! Listen!".

Da Buzz år 2006. Nu är de ute på turné igen och gästar Trubaduren på Hönö på torsdag.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

 

5. "Spanska flugan" på Gunnebo slott

"Spanska flugan" är årets sommarteater på Gunnebo Slott.Foto: Pressbild Lina Ikse

Det blir garanterat en skrattfest på Gunnebo Slott i sommar när "Spanska flugan" spelas i trädgården. På scen står bland andra Sven Melander, Ewa Roos, Reuben Sallmander och Hanna Hedlund.

Pjäsen spelas onsdag till lördag fram till den 13:e augusti.

Läs mer: Åtta sommarklassiker du inte får missa i Göteborg  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER