Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesvärld

Foto: Anna Reljanovic

Hårdrock med W.A.S.P., finstämt med Frida Hyvönen och Göteborgs Symfoniker samt en hel del skratt på till exempel Lisebergsteatern är bara ett axplock från det som händer i Göteborgs nöjesvärld den närmaste vecka.

1. "Minns du mig?" på Lisebergsteatern

"Minns du mig?" har premiär på Lisbergsteatern på fredag.
Foto: ANNA SVANBERG / GT/EXPRESSEN

Nöjesveckan drar i gång rejält på fredag då "Minns du mig?" men Annika Andersson och Thomas Petersson har premiär på Lisebergsteatern. De spelar ett par som fastnat i vardagslunken och med humorn som vapen ställs frågor kring vad som händer när barnen flyttat hemifrån och allt annat är på plats. 


2. "Phantom of the opera" på GöteborgsOperan

Foto: Mats Bäcker

I helgen är det också dags för publiken på GöteborgsOperan att få chansen att se "Phantom of the opera." Musikalartisten Fred Johanson axlar rollen som den olycklige och hemske gasten och i rollen som Christine varvar Sofie Asplund, Frida Engström och Hanna-Liina Võsa. Bered er på en afton med de välkända melodierna och maffig produktion.

3. "Frida Hyvönen" på Konserthuset

Frida Hyvönen spelar på Konserthuset i helgen
Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

På lördag kommer Frida Hyvönen tillbaka till Göteborg och Konserthuset. Hon kommer spela låtar främst från senaste skivan "Kvinnor och barn" tillsammans med Göteborgs Symfoniker och med helt nya orkesterarrangemang


LÄS MER: Göteborgs bästa hotell – enligt gästerna själva 

4. W.A.S.P. på Trädgår'n

W.A.S.P. är tillbaka i Göteborg nästa vecka.
Foto: ULF RYD

Nästa vecka blir det hårdrock på Trädgår'n när hårdrockarna i W.A.S.P. gästar Göteborg.  Turnén har fått namnet ”Re-Idolized: The 25th Anniversary of The Crimson Idol” och är en hyllning till det numera 25 år gamla albumet "The Crimson Idol".

5. "Kvinnogrisarna" på Draken

Foto: Pressbild Folkets hus Göteborg

Anitha Schulman och Ann Söderlund gör en uppskattad podd tillsammans och ur den har föreställningen "Kvinnogrisarna" fötts. Duon levererar en humoristisk föreställning som vrider och vänder på frågor kring om hur det är att vara kvinna och hur otacksamma unga människor kan vara.