Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesvärld

Publicerad

Trots att januari kanske är den fattigaste månaden på hela året så finns det en held del att välja mellan för den som har pengar över och är sugen på att gå ut. Nypremiär för "Macken" och "Made in China" samt dessutom show på Rondo med Tomas Ledin. Det ser lovande ut för resten av året. 

1. "Made in China" på Kajskjul 8

Foto: SANDRA BROX

Fredagen den 12 januari är Stefan Andersson för femte året tillbaka med sin show "Made in China" på Kajskjul 8. Det blir sång, musik och tydlig koppling till hamnen, 1700-talets Göteborg och Ostindiska Companiet.

2. "Orfeo" på Röda Sten

Foto: NORA LOREK

 

Den 18 januari är det dags för "Göteborg Baroques" uppsättning av "Orfeo på "Röda sten". Återigen är det dags för älskaren Orfeus att hämta sin kära Euridice från dödsriket. Detta är Monteverdis opera L’Orfeo i regi av Per T Buhre. I rollerna kan vi se bland andra Leif Aruhn-Solén, Ann-Christin Wesser Ingels, Amanda Flodin, Elin Skorup, Ann Kjellson och Minna Nyberg.

3. Tomas Ledin på Rondo

Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

De senaste åren har Rondo stått för en rad succéartade gästspel av bland andra Lena Philipsson och Lill-Babs och den 18 januari har det blivit dags för Tomas Ledin att inte showscenen. Det utlovas ett pärlband av hits för alla Ledin-älskare.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

4. Paganini på Konserthuset

Den 17 januari det utlovas en romantisk afton på Konserthuset när pianisten Ilpha Kozhabekova från Kazakstan tillsammans med Malmö Symfoniorkester tolkar Rachmaninovs Paganinivariationer från scenen. 

5. "Macken" tillbaka på Lorensbergsteatern

Foto: Kulturtuben/Bild från föreställningen

Det blev en dundersuccé för "Galenskaparna" och "After Shave" när de firade Lorensbergsteaterns 100-årsdag år 2016 med en uppsättning av "Macken". Det blev 100 föreställningar och fortfarande är det många som återigen vill stifta bekantskap med Roy och Roger och alla andra karaktärer på macken. Den 18 januari är det dags igen med ytterligare 32 föreställningar.

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER