Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesvärld

Trots att januari kanske är den fattigaste månaden på hela året så finns det en held del att välja mellan för den som har pengar över och är sugen på att gå ut. Nypremiär för "Macken" och "Made in China" samt dessutom show på Rondo med Tomas Ledin. Det ser lovande ut för resten av året. 

1. "Made in China" på Kajskjul 8

Foto: SANDRA BROX

Fredagen den 12 januari är Stefan Andersson för femte året tillbaka med sin show "Made in China" på Kajskjul 8. Det blir sång, musik och tydlig koppling till hamnen, 1700-talets Göteborg och Ostindiska Companiet.

2. "Orfeo" på Röda Sten

Foto: NORA LOREK

 

Den 18 januari är det dags för "Göteborg Baroques" uppsättning av "Orfeo på "Röda sten". Återigen är det dags för älskaren Orfeus att hämta sin kära Euridice från dödsriket. Detta är Monteverdis opera L’Orfeo i regi av Per T Buhre. I rollerna kan vi se bland andra Leif Aruhn-Solén, Ann-Christin Wesser Ingels, Amanda Flodin, Elin Skorup, Ann Kjellson och Minna Nyberg.

3. Tomas Ledin på Rondo

Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

De senaste åren har Rondo stått för en rad succéartade gästspel av bland andra Lena Philipsson och Lill-Babs och den 18 januari har det blivit dags för Tomas Ledin att inte showscenen. Det utlovas ett pärlband av hits för alla Ledin-älskare.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

4. Paganini på Konserthuset

Den 17 januari det utlovas en romantisk afton på Konserthuset när pianisten Ilpha Kozhabekova från Kazakstan tillsammans med Malmö Symfoniorkester tolkar Rachmaninovs Paganinivariationer från scenen. 

5. "Macken" tillbaka på Lorensbergsteatern

Foto: Kulturtuben/Bild från föreställningen

Det blev en dundersuccé för "Galenskaparna" och "After Shave" när de firade Lorensbergsteaterns 100-årsdag år 2016 med en uppsättning av "Macken". Det blev 100 föreställningar och fortfarande är det många som återigen vill stifta bekantskap med Roy och Roger och alla andra karaktärer på macken. Den 18 januari är det dags igen med ytterligare 32 föreställningar.

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!