Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Matfest på Eriksberg med Alexandra Zazzi, stjärnspäckad Faktumgala, Eric Saade, Sabine Ddumba och en stor premiär på Stadsteatern är bara några av de saker man kan välja mellan den här veckan i Göteborg.

1. "Hemsöborna" på Stadsteatern

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Så kommer han hit en gång till. Den där Carlsson som dyker upp som "ett yrväder i april". Özz Nûjen spelar Carlsson i Stadsteaterns uppsättning av Strindbergs folkkära komedi. Daniel Lemma står för musiken. Det är premiär den 2 mars och i övriga roller kan man bland annat se Marie Dellskog, Amanda Gordon och Mia Höglund - Melin

 

2. Eric Saade på Trädgår'n

Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ PATRIK C ÖSTERBERG / IBL / IBLA

Han slog igenom brett i Melodifestivalen med "Manboy" och "Popular" och han har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges mest populära artister. Under hösten kunde man se honom tillsammans med bland andra Kikki Danielsson, Sabina Ddumba och Icona Pop i TV4:s "Så mycket bättre". Eric Saade är nu på turné med både gamla och nya låtar. Den 2 mars gästar han Göteborg och Trädgår'n.

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

 

3. "Faktumgalan" på Stadsteatern

Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT/EXPRESSEN

Den 7 mars är det dags för den numera årliga Faktumgalan på Göteborgs Stadsteater. En festkväll som sätter strålkastarljuset på de som kämpar mot hemlöshet och socialt utanförskap. I år gästas galan av artister som September, Ulf Dageby och Stina Velocette. Årets värdpar är Peter Apelgren och Petrina Solange.

 

4. Sabina Ddumba på Konserthuset

Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN

På söndag den 4 mars kommer Sabina Ddumba till Göteborgs Konserthus. 2016 utsågs hon till Årets nykomling på Grammisgalan och P3 Guld. Men det är under 2017 hon verkligen har tagit steget ut i rampljuset under 2017 och det stora breda genombrottet kom i TV4:s "Så mycket bättre". Nu är hon ute på vårturné.

 

6. "Passion för Mat" på Eriksbergshallen

Foto: LASSE SVENSSON

I helgen, den 2- 4 mars, är det dags för matmässa på Eriksberg, "Passion för Mat". det är en mässa för de som gillar att laga mat, se på när andra lagar mat och för de som älskar att provsmaka och äta mat. Bland de prominenta gästerna finns bland andra Alexandra Zazzi och Tareg Taylor.