Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Liseberg öppnar med hjälp av Augustifamiljen, våren firas med bland annat Cortégen och dessutom kan man njuta av Sophie Zelmani, Herbert Blomstedt med Symfonikerna och Daniel Norgren om man vill njuta av lite musik under veckan som kommer.

1. Mahler med Blomstedt på Konserthuset

Herbert Blomstedt ger konsert tillsammans med Göteborgs Symfoniker Foto: M. Lengemann

Fredagen den 26 april kommer den legendariske dirigenten Herbert Blomstedt till Symfonikerna och Konserthuset i Göteborg. Han har hunnit fylla 90 år men är fortfarande yrkesverksam i allra högsta grad.

Det blir en konsert med tema Mahler och för den som vill kan man en timme före konserten börjar få en introduktion till verket i konsertsalen.

2. Sophie Zelmani på Stora Teatern

Sophie Zelmani gästar Stora Teatern Foto: SVEN LINDWALL

Sophie Zelmani slog igenom i mitten av 90-talet med sina finstämda sånger. Sedan dess har hon släppt ett dussin album och nu i år kommer hennes senaste skiva: ”Sunrise”. Den 27 april gästar hon Göteborg och Stora Teatern.

3.”Return to the forbidden planet” på Göteborgsoperan

Uppsättningen har tidigare visats i Skövde men nu i helgen ges föreställningar i Göteborg. Foto: Tilo Stengel

Lördag och söndag den 27 och 28 april kommer Göteborgsoperans uppsättning av rockmusikalen ”Return to the forbidden planet” till Göteborg. Uppsättningen har sedan tidigare visats i Skövde men kommer nu alltså även till Göteborg. Det är en rymdmusikal med rock'n'roll. Hits som ”Great balls of fire”, ”Good vibrations” och ”Born to be wild” utlovas. 

 

4. Daniel Norgren på Pustervik

Daniel Norgren spelar på Pustervik Foto: Pressbild

Hyllade Daniel Norgren kommer till Pustervik den 27 april. 

Daniel Norgren debuterade med skivan ”Kerosene Dreams” 2007 och sedan dess har han släppt flera album - med tydliga influenser tidig blues, countryblues och gospel.

Senaste skivan, ””, släpptes så sent som 19 april.

 

5. Lisebergspremiär med Augustifamiljen

Augustifamiljen inviger nya hamnområdet på Liseberg Foto: SVT

På lördag den 27 april är det Lisebergspremiär med allt vad det innebär. Karuseller, gröna kaniner, fem-kamp och mycket mer. Bland annat så invigs det nya hamnområdet där Liseberg i år satsar på en helt ny scen för live-musik. Inviger gör Augustifamiljen med gäster nu på lördag. 

6. Cortégen

Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Ett säkert vårtecken, oavsett om det är sol eller ösregn, är Chalmerscortègen på Valborg. 2019 års cortége avgår 18.15 och ringlar sig som vanligt från Chalmers via Gibraltargatan, Läraregatan, Viktor Rydbergsgatan, Kungsportsavenyn,Vasagatan, Aschebergsgatan, Läraregatan och Gibraltargatan.