Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Jill Johnson, Lisa Ekdahl och Erik Lundin är bara några av de artister som gästar Göteborg i veckan. Dessutom blir det öltema när ”GBG Beer Week” präglar stan.

1. Erik Lundin på Pustervik

På lördag den 6 april kommer hyllade Erik Lundin till Pustervik. Hans EP ”Suedi” som släpptes 2015 banade väg för Lundins stora genombrott men det är först nu under våren som hans debutalbum, ”Zebrapojken” har kommit. Trots att skivan dröjt har Lundin belönats med grammis som Årets Textförfattare och Årets Hip Hop/Soul, han fick Musikförläggarnas pris och röstades 2015 fram till Årets Hip Hop/Soul på P3 Guld.

2. GBG Beer Week

Foto: SHUTTERSTOCK

Fredagen den 5 april och hela veckan som kommer är det Göteborg som gäller för alla ölälskare för då drar ”GBG Beer Week” igång. Veckan består av en rad lokala arrangemang och event med öl i fokus och hela veckan avslutas med Öl & Whiskymässan på Svenska Mässan.


3. ”Flickan med svavelstickorna” på Backa Teater

Foto: Ola Kjelbye Fotografi AB

HC Anderssons berömda bok ”Flickan med svavelstickorna” kommer nu i pjäsformat till Backa Teater. Det är Rikard Lekanders bearbetning som tar sagan till teater och urban fantasy. Berättelsen om den fattiga flickan som barfota ger sig ut i snön för att sälja svavelstickor har fascinerat läsare i generationer.

4. Lisa Ekdahl på Göteborgs Konserthus

Söndagen den 7 april kommer Lisa Ekdahl till Göteborgs Konserthus. Hon är ute på en jubileumsturné för att fira att det nu är 25 år sedan hennes stora hit ”Vem Vet” släpptes. Lisa och bandet firar detta genom att spela hela albumet från start till mål.
Vid sidan om detta kommer hennes mer internationella låtar att vävas in under konserten.


5. Jill Johnson på Trädgår'n

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Den 10 april gästar Jill Johnson Trädgår'n med turnén ”My Remedy”. Tanken är att skala ner och göra klubbspelningar efter att i några år turnerat runt på stora scener och shower.