Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Som vanligt finns det massor av kul saker att hitta på stan för den som är sugen på att bli underhållen. Owe Thörnqvist, Rigmor Gustafsson och Backyard Babies är bara några av de artister som gästar Göteborg denna vecka. 

1. Rigmor Gustafsson på Nefertiti

Foto: © SR

Den 24 mars kommer en av Sveriges mest kända jazzsångerskor till Göteborg och Nefertiti.  Hon har precis släppt en ny skiva, ”Come Home”, där hon bland annat tolkar låtar av Kate Bush, Joni Mitchells och Tanita Tikaram. Förutom en lång karriär på både svenska och utländska scener uppträdde även Rigmor Gustafsson på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllopskonsert.

 

2.Ståuppklubben på Contrast Public House

Varannan onsdag är det humor på agendan när Ståuppklubben med gäster intar Contrast Public House. Nu på onsdag den 28 mars gästar Elinor Svensson, känd Tankesmedjan i P3, nominerad både till Årets kvinnliga komiker och för Årets föreställning, till klubben. Dessutom kommer Felicia Jackson och Johannes Brenning att uppträda.

 

3. Owe Thörnqvist - ”Fest & Final” på Lorensbergsteatern

Foto: FOTO: FREDRIK WENNERLUND. COPYRIGHT: / STELLA PICTURES

Den 28 mars kommer en av Sveriges mest folkkära artister till Lorensbergsteatern. Owe Thörnqvist gjorde rock redan i början av 50-talet och har sedan dess haft otaliga hits, shower i folkparker och egna krogshower med bland andra Eva Rydberg och Lill Lindfors. Bland hans låtar finns pärlor som ”Varm korv boogie”, ”Ett litet rött paket”, ” Dagny” och ”Loppan”. För att fira sin egen 90-årsdag genomför han en rad shower och nu har turen kommit till Göteborg.

4. Stravinskys försvunna verk på Konserthuset

Den 28 och 29 mars sätter Symfonikerna tillsammans med violinisten Jennifer Koh strålkastarljuset på Stravinsky. Det är ett verk som kompositören skrev som en minneskonsert för sin lärare. Verket framförs under ledning av Symfonikernas chefdirigent Santtu-Matias Rouvali.

 

5. Backyard Babies på Pustervik

Den 28 mars är det turnépremiär för Backyard Babies i Göteborg - på Pustervik. Bandet har nu hållit på i 30 år men är nu aktuella med en sprillans ny skiva, ”Sliver & Gold”. De fyra orginalmedlemmarna Nicke, Peder, Dregen och Johan har lyckats hålla ihop bandet som nu ger sig ut på en fyra månader lång turné.