Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Film, film, film. Så skulle man kunna beskriva nöjesutbudet i Göteborg under kommande vecka. "Göteborg Film Festival" drar i gång med barhäng, fester, seminarier och så klart filmer från världens alla hörn. Men för er som vill hitta på andra saker finns det gott om andra alternativ. Som konsert med Maxida Märak på Pustervik och MC-mässa hela helgen.

1. "Göteborg Film Festival 2018"

Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Det börjar med en stor invigningsfest på fredag kväll ute på "Gothenburg Film Studios" med Cherrie och El Perro de Mar som dragplåster. Sedan drar den årliga filmfesten i gång med filmvisningar över hela stan under hela den kommande veckan. Ta chansen att upptäcka helt nya filmskapare, lyssna på ett intressant samtal eller häng med andra filmintresserade. För de som vill få se lite stjärnglans under veckan så tipsar vi om att både vår egen Oscarsbelönade Alicia Vikander och den franska superstjärnan Juliette Binoche gästar festivalen för att hämta hem var sitt pris.

LÄS MER: Allt du behöver veta om "Göteborg Film Festival 2018"

2. Maxida Märak på Pustervik

Foto: Pressbild

Tvärs över över gatan från Draken och filmfestivalens högtidliga invigning är det premiär för en annan artist. Det är turnépremiär för Maxida Märak på Pustervik.

Hiphop, rap, beats med tydliga rötter i sapmí och jojk. Maxida Märak har det senaste året brutit igenom bruset med främst med egenproducerade musik men hon har även medverkat som skådepelare i SVT:s "Midnattssol", hon och hennes syster Mimie Märak var huvudpersoner i dokumentärserien "Sapmi Sisters" och nu i höstas kunde vi se henne gästa Jill Johnson i "Jills veranda". Nu är det alltså dags för turnépremiär i Göteborg.


GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

3. "Vasas flora och fauna" på Stenhammarsalen

Foto: Pressbild

"Vasas flora och fauna" är en spännande trio bestående av Mattias Björkas, Tina Kärkinen och Daniel Ventus. De har släppt två plattor hittills "Släkt med Lotta Svärd" och  "Veneziansk afton". Det är vackra, finurliga sånger framförda på klingande finlandssvenska. Ta chansen att se dom på fred ag den 26 januari i Stenhammarsalen på Konserthuset.


4. "Jubileumskonsert Japan & Sverige 150 år" på Konserthuset

Foto: Pressbild

I ett samarbete mellan japanska ambassaden och Göteborgs Symfoniker bjuds göteborgarna på en jubileumskonsert med Tomoya Nakai med flera. Detta för att uppmärksamma att i år firar Japan och Sverige 150 år av diplomatiska relationer. 

Förutom Tomoya Nakai medverkar även Tomoka Nagasu, Yukino Yamamoto och Yuki Tashiro. På slndag den 28 januari kommer de framföra traditionell japansk musik på Konserthuset.


5. MC-mässa på Svenska Mässan

Foto: Pressbild

Ute är det ömsom snö, slask, blåst och regn men redan är det många som drömmer om våren och första turen med motorcykeln. För alla er är det verkligen dags att bejaka era drömmar i helgen då MC-mässan tar över inne på Svenska mässan den 25/1 till den 28/1. Förutom en massa fokus på motorcyklar kommer det även finnas gott om snöskotrar, fyrhjuling, powerbikes och vattenskotrar. Det kommer vara en hel del att shoppa, testa och titta på i form av uppvisningar och shower