Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Två urpremiärer och mycket bra musik är bara några av de inspirerande sakerna man kan hitta på i Göteborg i veckan. Varför inte spana in ”Shirins vargar” på Stadsteatern, upptäck Shayna Steele på Nefertiti, bli underhållen av Eric Gadd eller kanske höra Di Leva tolka Bowie?

1. ”Shirins vargar” på Stadsteatern

Foto: Ola Kjelbye Fotografi AB

Den 8 mars är det urpremiär för Johanna Svalbackes ”Shirins vargar” på Stadsteatern. Det är en föreställning om offer och förövare där frågan man kan vara både och ställs på sin spets. I en av huvudrollerna ser vi Victoria Dyrstad som publiken tidigare har kunnat se i Stadsteaterns ”Tidningshuset som Gud glömde”.

2. ”Fritiofs saga” på Göteborgsoperan

På Göteborgsoperan firas den internationella kvinnodagen med ett annat uruppförande: ”Fritiofs saga” med text av Selma Lagerlöf och i tonsättning av Elfrida Andrée. Det är en dramatisk kärlekshistoria mellan vikingahjälten och kungadottern som ursprungligen skrevs av diktaren Esaias Tegnér.


3. ”Thomas Di Leva - Changes” på Konserthuset

Den 8 mars kommer Thomas Di Leva till Göteborg med sin hyllningsföreställning till David Bowie. Det blir en hitkavalkad med låtar som ””Heroes”, ”Let’s Dance” och ”Changes”. Bowie med en twist av Di Leva utlovas under kvällen.

4. Eric Gadd på Trädgår'n

På fredag den 8 mars inleder Eric Gadd sitt gästspel i Göteborg. Han kommer underhålla Trädgår'ns gäster under sex föreställningar i mars. Showen heter ”OMG” och sammanfattar vår svenske soulkungs långa karriär.

5. Shayna Steele på Nefertiti

Den 13 mars kommer Shayna Steele till Nefertiti. Hon har beskrivits som en av vår tida röster och har hörts på inspelningar av bland andra Moby och hon har backat upp artister som Rihanna, Kelly Clarkson och Bette Midler.