Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Nu när februari är här börjar det även hända en hel del i Göteborgs nöjesliv. Robyn, Peter Jöback och Bob Hund. Det är bara några av höjdpunkterna under veckan som kommer. 

"Human nature och Bob Hund" på Världskulturmuséet

ÖPPNING AV HUMAN NATURE OCH BOB HUND

Fredagen den 8 februari är det dags för invigning av utställning samt konsert med Bob Hund på Världskulturmuseet. Det är utställningen ”Human Nature” som öppnar för allmänheten. Under kvällen kommer det visas klipp ur ett filmprojekt kallat ”Patterns and Registrations” medan Bob Hund bjuder på en 30-minuters gratis konsert. Dessutom DJ:ar ”DJ Lovefuck” (Jenny Svärdsäter). Själva utställningen fokuserar på  konsumtion och planetens framtid.

 

 

Peter Jöback på Stora Teatern

Lördag och söndag, 9/2 och 10/2, gästar Peter Jöback Stora Teatern med föreställningen ”Humanology - in concert". Som titeln antyder är konserten baserad på hans senaste album med titeln ”Humanology”. Men för den som vill ha några andra guldklimpar från Jöbacks långa tid som artist utlovas också några hits från karriären.

 

Robyn på Gothenburg Film Studios

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Lördagen den 9 februari är det dags för Robyn att gästa Göteborg. Sångerskan gör bara några få spelningar i år men stannar till för en konsert på Hisingen. Med i bagaget har hon nya skivan ”Honey” som släpptes hösten 2018. En efterlängtad fråga som tog närmare åtta år att göra. 

Mariam the Believer på Folkteatern

Mariam Wallentin som ”Mariam the Believer” spelar personlig popjazz. På Folkeaterns lilla scen spelar hon tillsammans med ett mindre band bestående av stråkar den 14 februari.

Cavalleria Rusticana och Pagliacci på Göteborgsoperan

Foto: Lennart Sjöberg

Med start den 9 februari är det dags för italienskt tema på Göteborgsoperan. Det är starka känslor på Sicilien i både  ”Cavalleria rusticana” och ”Pagliacci”. Musiken kan kännas igen från ”Gudfadern III”, ”Tjuren från Bronx” och ”The Sopranos”. Det alltså en kväll med två kortare operor fyllda av italiensk dramatik.