Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Så här mitt i jul - och nyårshelgen är det julshower, julbord och en hel del uppesittarkvällar som dominerar nöjesutbudet i Göteborg. För den som inte vill sitta kvar hemma finns bland annat Franska Trion, julshow med Magnus Carlsson, Sofia Källgren, Elisa Lindström och Tommy Nilsson samt en held del annat kul.

1. Jul med Franska trion på Pustervik

Lördag den 22/12 kommer Franska Trion tillbaka till Pustervik för att fira in julen. Trion från Göteborg har sedan några år tillbaka etablerat denna stämningsfulla tradition. Det blir en hel del låtar från hela deras repertoar men just den här kvällen kommer fokus ligga på låtar från julplattan från 2011, ”Våra mest älskade julsånger”. 2. ”Wish You Were Here” med P-Floyd på Lisebergshallen

På lördag den 22/12 i Lisebergshallen kan alla Pink Floyds fans få njuta att albumet "Wish You Were Here" tolkat av P-Floyd. De kommer också spela låtar från Pink Floyds övriga karriär. P-Floyd är ett hyllningsband med ursprung från Dalarna och jobbar både med att musikaliskt tolka supergruppen men de satsar också stort på att ljusshowen även den ska vara i Pink Floyds anda.


3. ”Christmas night” på Konserthuset

Magnus Carlsson, Elisa Lindström, Sofia Källgren och Tommy Nilsson bjuder på finstämda julklassiker på Konserthuset den 22/12. Förra året fyllde konceptet fem år och under åren har artister som Sonja Aldén, Jessica Andersson, David Lindgren, Molly Sandén och Thomas Di Leva med gästspel från Peter Jöback medverkat.
Det utlovas en vackra toner paketerat i en lyxig show.


4. ”Ett urtaget hjärta" med 123 Schtunk på Lorensbergsteatern


Den 27/12 kommer clownerna i 123 Schtunk tillbaka med en föreställning om August Strindberg och andra genier. Tidigare har gruppen tolkat  ”Hemsöborna” och ”Ett Drömspel”. I ”Ett urtaget hjärta” kommer man gräva djupare på sitt sätt i genier och kärleksrelationer. Det blir musik och skratt när clownerna tar sig an Siri von Essen, Frida Uhl, Harriet Bosse, August Strindberg och hunden Mutte. 


5. ”Den oändliga historien” på Bio Roy

Bio Roy satsar ofta på att visa opera från världens stora scener, sing-a-long filmer samt härliga klassiker. Under mellandagarna kan biobesökarna njuta av ”Den oändliga historien”. Närmare bestämt 26/12, 27/12 och den 29/12.

Den oändliga historien är från början en tysk fantasy- och äventyrsroman och handlar om den unge pojken Bastian som mobbas i skolan och hittar en frisad i en magisk bok. Filmen kom redan 1984 men har sedan dess blivit en modern klassiker.