Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Förutom stenhård hårdrock från Graveyard på Pustervik och Nationalteaterns Rockorkester på Konserthuset är det julbonanza på Göteborgs konsertscener så här veckan innan jul. 

1. Graveyard på Pustervik

Foto: DAFYDD OWEN / AVALON.RED B5377

Den 14 december blir det hårdrock på Pustervik när Graveyard kommer ”hem” och spelar på Pustervik. Deras skiva som släpptes tidigare i år har toppat albumlistan och under sommaren värmde de upp inför legendarerna Guns N´Roses på Ullevi. På Pustervik lär det bli högt tryck och hög stämning när Joakim Nilsson och company intar scenen.

 

 

2. Anna-Lottas jul i Christanie kyrka

Den 15 december sjunger Anna- Lotta Larsson in julen i Christinae kyrka. Anna-Lotta firar 25 år med julturnén så hon har verkligen vanan inne. Hon uppträder med lokala körer runt om i landet tillsammans med pianisten Andreas Landegren. 

 

 

3. Nationalteaterns Rockorkester på Konserthuset

Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN

Det är dags för Nationalteaterns Rockorkester att fira in sitt 40:e år. 2018 startade med en vårturné och avslutas den 17 december med ett uppträdande på Konserthuset. Det lär bli en kavalkad av publikfavoriter från bandets mest lända skivor ”Livet är en fest” och ”Barn av vår tid”.

 

 

4. I juletid med Christer Sjögren i Annedalskyrkan

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Den 18 december sjunger även Christer Sjögren in julen. Han kommer tillsammans med gänget bakom ”I Juletid” uppträda i Annedalskyrkan. 2018 har verkligen varit ett intensivt år. Dels har han firat 50 år som artist och dels har han tillsammans med till exempel Charlotte Perrelli stått för underhållningen i höstens säsong av TV4:s ”Så mycket bättre”.

 

 

5. Sofia Karlsson & Martin Hederos - Stjärnenätter: Sånger om julen på Stora teatern

Den 18 december kommer Sofia Karlsson och Martin Hederos till Stora teatern för ett stopp på sin julturné. Musiken kommer delvis från deras gemensamma skiva ”Stjärnenätter (Sånger om julen)” från 2015. Sofia Karlssonfick sitt stora genombrott med skivan  ”Svarta Ballader” och vunnit fyra grammis. Martin Hederos är låtskrivare, musiker och var bland annat en av grundarna bakom The Soundtrack of Our Lives.