Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Mariah Carey, Sissel Sissel Kyrkjebø och Lena Philipsson med vänner är bara några av alla de som nu börjar sjunga in julen så här runt första advent. För den som vill njuta av bjällerklang finns det mycket att välja mellan i stan denna vecka. 

1. Pistvakt på Kajskjul 8

I helgen är Pistvakterna tillbaka i Göteborg med en ny vända på Kajskjul 8. De tre bröderna Sven-E, Jan-E och Olle från Svartlien tar med sig bandet ”Pjäx Pistols” och kusinerna  ”The Klimtatjakka Chicks” för en underhållning med tydlig känsla av after ski.

2. Sissels jul i Lisebergshallen

Foto: HANNA FRANZéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

På lördag, 30/11,  kommer så Sissel Kyrkjebø till Göteborg för att sjunga in julen. Sissel har förutom sin solokarriär sjungit med artister som Diana Krall, Placido Domingo och José Carreras.

En blandning av tradition och nyskapande har utlovats av arrangören.


3. Mariah Carey på Scandinavium

Foto: HAHN LIONEL/ABACA / STELLA PICTURES ABACA

För den som vill njuta av amerikansk julstämning så här i början av december så är måndag den 3/12 en härlig dag. Då intar amerikanska superstjärnan Mariah Carey till Göteborg. Hennes superhit ”All I Want For Christmas Is You”  är en av världens mest spelade jullåt.

4. Vintergalan på Scandinavium

Foto: Per Jahnke

Torsdag den 6/12 blir det stjärnspäckad julbuffé med underhållning när gänget bakom Vintergalar kommer till Scandinavium. Showar på scenen gör: Lena Philipsson, Uno Svenningsson, Måns Zelmerlöw, Molly Hammar, Ebbot Lundberg & Anders Glenmark och kvällens värd Mark Levengood. 


5. Tove Styrke på Pustervik

Foto: Johan Valkonen/Stella Pictures / Stella Pictures

På torsdag den 6/12 kommer en av våra internationella stjärnor, Tove Styrke, till Pustervik. Hennes senaste skiva, Sway, har hyllats både i Sverige och internationellt. och under våren turnerade Tove Styrke med Lorde och Kate Perry under våren. Publiken på Järntorget kan nog vänta sig en show med hit som Borderline och Say my name.