Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Det är rätt mörkt där ute under november MEN härda ut för nu kommer julshowerna, julbelysningen och allt annat som kan lyfta stämningen i stan. Dessutom väntar en rad föreställningar som kan bryta novemberdeppen så som Per Gessle, Mia Skäringer, Fricky och Alcazar.

1. Julen är här! 

Den här veckan rullar julen in i Göteborg. Närmare bestämt kommer julen till stan fredagen den 16 november. Det är premiär för ”Jul på Liseberg”, samma dag tänds julrosetten på Posthotellet klockan 17.30 och showen ”Tomterock” har premiär på Trädgår'n. Härligt med julljus och go stämning i novembermörkret!

2. Per Gessle's Roxette på Scandinavium

Foto: (C) MATTIAS ERICSSON / (C) MATTIAS ERICSSON/STELLA PICT STELLA PICTURES

Fredagen den 16 november är det även dags för Per Gessle att komma till Göteborg med sin stora arenaturné med Roxettelåtar. Bandet han turnerar med är samma gäng som backade upp honom i hans svenska soloprojekt häromåret. Eftersom Marie Fredriksson av hälsoskäl inte kan turnera längre var detta lösningen för Per att komma ut och spela de älskade Roxettelåtarna live igen. Det lär bli ett pärlband av hits som “The Look”, “Listen To Your Heart” och  “It Must Have Been Love”.


3. Mia Skäringer på Scandinavium

Lördag och söndag den 17- 18 november kommer Mia Skäringer ”hem” till Göteborg och Scandinavium med föreställningen ”Avig Maria - No more fucks to give”. Temat är att äga sig själv och vara kvinna på sina egna villkor. Ett ämne som Mia Skäringer sedan länge brunnit för och som hon nu senast belyste i SVT där fokus var på bilden av kvinnokroppen, både andras och kvinnors egna självbild.


4. Fricky på Pustervik

Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Den 20 november kommer Fricky till Pustervik. Fricky står kanske för årets stora genombrott med låtar som ”Aqua Aura” och ”Hon Få Mig”. När Fricky och Umeå-kollektivet och skivbolaget Random Bastards där Cleo, Gonza-Ra och Erk ingår gästade Way out West i somras var det fullknökat framför scenen.


5. Alcazar på The Theatre

Från 20 november till den 15 december finns det möjlighet för alla Alcazars fans att frossa i disco när gruppen kommer till The Theatre på Gothia Towers med avskedsturné ”20 years of disco - Mission completed”. Gruppen som består av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund har haft ett gäng hits där kanske den mest kända är ”Crying at the Discoteque”. Det lär bli glitter, show och en massa fartfylld musik.