Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Lisa Nilsson bjuder på pärlor från karriären, dinosaurier gästar stan och en massa skön musik från artister som Lena Willemark, Ida Redig och The Human League väntar göteborgarna kommande vecka.

1. The Human League på Trädgår’n

Fredagen den nionde november kommer synthpop-legendarerna ”The Human League” till Trädgår’n. Deras musik har influerat band som ”Pet Shop Boys” och tolkats av bland andra Robbie Williams och George Michael. Deras allra mest kända låt som skapat pophistoria är ”Don’t you want me baby?

 

 

Foto: Pressbild

På fredag den nionde november är det även dags för Union Carbide Productions att återvända till Göteborg. Efter en bejublad comeback under sommaren är bandet nu tillbala med en höstturné. Det lär bli röjigt och stökigt och en massa bra musik.

 

3. Ida Redig på Stora Teatern

På lördag den 10 november uppträder Ida Redig i forna hemstaden Göteborg på Stora Teatern.  Hon kommer tillsammans med sitt band spela låtar som “Ingen kommer sörja när du dör”, “Du är bäst“ och “Allting som vi”.  Den breda publiken känner igen Ida Redig från Melodifestivalen och sommarens stora Diggilooturné.

 

3. ”Walking with dinosaurs” på Scandinavium

Den 9, 10 och 11 november invaderar dinosaurier Göteborg och Scandinavium.

Det är dinos i naturlig storlek som med hjälp av teknik bjuder på en rätt så spektakulär arenashow. Själva dinosaurierna är baserade på den hyllade BBC-serien från 1999. 

 

4. Lisa Nilsson på The Theatre

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

 

Den 8, 9, 10 och 11 november kommer Lisa Nilsson till Gothia Towers och The Theatre.

Förra året firade Lisa Nilsson att ”Himlen runt hörnet” kom ut för 25 år sedan med tre föreställningar i Stockholm. Nu under hösten tar hon de konserterna på turné genom Sverige. Hon bjuder på hits som “Varje gång jag ser dig”, ”Allt jag behöver” och just “Himlen runt hörnet”.

 

5. Bohuslän big band på Stora Teatern

”Träd av ljus”  och Bohuslän Big Band in till en show med japanska influenser av Karin Nakagawa, sång av Lena Willemark och musik av Anders Jormin och sång av Lena Willemark. 

Anders Jormin är en av Skandinaviens mest efterfrågade tonkonstnärer,Lena Willemark har under många år varit Sveriges klart ledande sångerska och fiolspelare inom svensk folktradition.

Karin Nakagawa uppmärksammades hemma i Japan tidigt för sitt virtuosa spel och sin förmåga att improvisera på koto och genom åren har hon ofta fört in en tusenårig kototradition i ett samtida konstnärligt sammanhang. Absolut inte okontroversiellt i Japan, ändå bugade såväl traditionsbevarande kotomästare som publik i uppriktigt och djupt känd tacksamhet under Lyöstrainis första konserter i Japan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!