Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Det blir verkligen en riktig galahelg i Göteborg när både "P3 Guld 2018" och "Svenska Standup-galan" gästar staden. Bra musik, uppträdanden och en hel del skratt lär det bli. Skratt utlovas även när GöteborsOperan sätter upp en dubbelopera med kärlek och humor i fokus.

1. "Svenska Standupgalan" på Stora Teatern

Foto: Pressbild

Det är en riktig galahelg i Göteborg! Först ut, på fredag den 19 januari, är "Svenska Standupgalan" på Stora Teatern. Det är en gala för branschen där det utlovas en ovanligt rolig galakväll. Emma Knyckare och Niklas Andersson är kvällens värdpar och de delar scenen under kvällen med Ann Westin och Kristoffer Appelquist.


2. "Motherdog" på Stadsteatern

Su-Mi Jang spelar en av huvudrollerna i Stadsteaterns "Motherdog".
Foto: Presbild: Ola Kjelbye


Den här veckan är det premiär på Stadsteatern för "Motherdog". En flock hundar drar runt utanför samhället, terroriserar och går till anfall. En dag tar de till fånga en människa och en hel del sätts på prov.

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

3. "ShitKid" på Pustervik


Foto: Pressbild

Den som är intresserad av nya och spännande artister kan styra kosan till Pustervik fredag den 19 januari. Då ställer sig "ShitKid" på scen. Bakom artistnamnet döljer sig Åsa Söderqvist och hon har efter att ha lagt upp en egen låt på Soundcloud fått ett rejält genombrott den senaste tiden.

4. "P3 Guld 2018" på Partille arena

Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

På lördag är det återigen dags för "P3 Guld" på Partille arena. Det blir ett prisregn över välförtjänta artister men också en hel massa livemusik med bland andra: Tove Styrke, Molly Sandén, Little Jinder, Silvana Imam, Kapten Röd, Sarah Klang och Janice. För den som inte lyckas få biljetter till Partille arena går det att följa evenemanget både på TV och radio. Tina Mehrafzoon är som vanligt programledare men vid sin sida i år har hon Adam Pålsson. 


5. "Kärlek på lur" på GöteborgsOperan

Foto: Pressbild/Mats Bäcker

Dagens dubbel blir det på GöteborgsOperan när de med start den 25 januari sätter upp två korta operor där temat är att "kärleken ligger på lur". Först ut är Giovanni Pergolesis "Pigan som husfru" där hushållerskan Serpina vill få ut betydligt mer av livet. Opera nummer två är "The Telephone" av Gian Carlo Menotti. I centrum står Lucy vars telefonvanor ställer sig i vägen för pojkvännens planerade frieri.