Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Nu är det snart dags för ljusen att tändas inför ”Julstad Göteborg” - men innan dess bjuder Jill Johnson, Bo Kaspers Orkester, Weeping Willows, Cherrie och Erik Lundin.

1. Jill Johnson - ”Welcome to Christmas Island" på Konserthuset

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lördag den 24/11 kommer Jill Johnson tillbaka till Göteborg och Konserthuset med en konsert tillägnad julen. Konserten är baserad på skivan som Jill släppte 2017, ”Christmas Island”. Skivan är ett samarbete mellan henne och Anders Berglund. Klassiska julfavoriter arrangerade för storband.

2. Cherrie och Erik Lundin - BORN.LIFE.DEATH  i Lisebergshallen


På lördag den 24/11 kommer Cherrie och Erik Lundin till Lisebergshallen med en föreställning där de kombinerar musiken med andra element för att bjuda publiken på en annan typ av konsertupplevelse.

För att citera ur pressutskicket:” BORN.LIFE.DEATH är ett porträtt av vardagen, inspirerat av mänsklighetens minnen och är avgränsad av tre oändligheter, en av födelsen, en av livet och den tredje av döden. Denna process leder till vår nuvarande ögonblick, och till oss alla. Vi skapades i stormen och över otaliga miljoner molekyler bildades du, vi, jag.”


3. Bo Kaspers Orkester på Scandinavium

Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blir en intensiv kväll på lördag med fantastisk musik över hela stan. För då gästar nämligen även Bo Kaspers Orkester Scandinavium med showen ”Allt ljus på oss” . Först gjorde de ju succé på Rondo under hösten 2017 och sedan erövrade de Cirkus i Stockholm under våren. Men nu är de alltså tillbaka i stan på sin arenaturné med samma föreställning där de bjuder på pärlor från sin 25-åriga karriär.

4. Weeping Willows på The Theatre

Foto: MIKAEL SJÖBERG

Den 25 och 26 november kommer Weeping Willows till Gothia Towers, The Theatre. Bandet turnerar land och rike runt med sin julshow “Christmas Time Has Come Tour 2018”.Enligt bandet själva är deras julshow lite mer inriktad på de allvarliga och djupare frågorna som uppmärksammas under julen.


5. Julstad Göteborg

Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN

Torsdagen den 29/11 är det äntligen dags att inviga ”Julstad Göteborg”. Då blir det julljus och stämningsfull musik för att lätta upp i i vintermörkret. Kvällen börjar med ett fackeltåg mot Götaplatsen, kl 17.00 från Gustav Adolfs torg. Vid Kungsportsplatsen kan man njuta av den ”Sjungande Julgranen mellan ungefär  kl 17.30-19.00.