Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Mansfri Festival med bland andra Frida Hyvönen och Rebecka & Fiona, Öfest på Ringön och premiär för Göteborgsoperans ”Madame Butterfly” är bara några av de roliga saker att hitta på i Göteborgsnöjesliv i veckan.

1. Statement på Bananpiren


Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Komikern och radioprofilen är initiativtagaren bakom ”Statement”. Idén föddes sommaren 2017 när det rapporterades en rad övergrepp på kvinnor på musikfestivaler runtom i Sverige. Efter att ha fått in pengar via kampanjer är det nu alltså dags för Sveriges försa festival utan Cis-män. Festivalen har väckt uppmärksamhet över hela världen startar på fredag den 31 augusti och avslutas den 1 september. Bland artisterna finns Rebecka & Fiona, Loreeen, Beatrice Eli, Jenny Wilson och Frida Hyvönen.

LÄS MER: Planen för att hålla männen utanför omtalade festivalen 


2. Augustifamiljen på Liseberg

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON GT/EXPRESSEN

På fredag klocka 20.00 är det dags för Augustifamiljen att gästa Lisebergs Taubescen. Bandet bjuder på favoriter från På Spåret och egna låtar. Dessutom lär det dyka upp en och annan gästartist.

Hyllning till Ted Gärdestad på Konserthuset

Foto: STAFFAN JOHANSSON / SYDSVENS / IBL

Den 31 augusti och 1 september kan man se ”Nu ges Ted Gärdestad – signerat Peter Nordahl live med Göteborgs Symfoniker” på Konserthuset. Det lär bli en stämningsfull konsert med sånger från Ted och Kenneth Gärdestads karriär. Favoriter som ”Himlen är oskyldigt blå” och ”Sol, vind och vatten” har utlovats av arrangörerna.

4. Öfest på Ringön

I vad som kan kallas ny tradition bjuds det på söndag den 1 september in till Öfest på Ringön. Det blir en dag fylld av mat från hela världen, aktiviteter, musik med till exempel Avantgardet, loppis, utomhusbio, ölträdgård. Kalaset startar klockan 12 och håller på fram till sena kvällen.


5. Madame Butterfly på Göteborgsoperan

Foto: Lennart Sjöberg / Göteborgsoperan

Den 1 september är det premiär för Puccinis berömda opera ”Madame Butterfly” på Göteborgsoperan. Tragedin utspelar sig i Japan och cirklar kring Cio-Cio-San, kallad Butterfly, en ung kvinna som vill få ett bättre liv och som gifter sig med den amerikanske sjöofficeren Pinkerton. ”Madame Butterfly” otroligt tragisk och musiken vacker. Föreställningen är på italienska men textas till svenska.