Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Kapten Röd på hemmaplan och Macken är tillbaka i Göteborg. Det finns verkligen mycket att välja mellan kommande vecka. Förutom de två guldkornen är det göteborgspremiär för Vallarnas friluftsteater – dessutom kommer både Petter och LaGaylia Frazier till stan. 

1. Kapten Röd på Liseberg

Foto: PRESSBILD

Fredagen den 14/9 klockan 20.00 avslutar Kapten Röd sin turné på Liseberg.

Kapten Röd har vunnit Guldmicken och har tidigare utsetts till årets artist på P3 Guld.
Han har helt enkelt med åren spelat sin in i publikens hjärtan. Förra sommaren satsade han på en turné som skull nå så många som möjligt. Turnén namngavs Hundralappen och alla biljetter kostade just 100 kronor. Avslutningen på Slottsskogsvallen lockade hela 20 000 personer. och med tiden har han även blivit en av Sveriges mest älskade artister. Det lär bli trångt framför scenen på Liseberg. För de som vill att kvällen ska vara längre är det bara att dyka upp lite tidigare. Redan klockan 19.00 ställer sig Kapten Röds skivbolagskompisar på scen: Blizzy & Hasti B, Ikhana, Stina Velocette, Meedi, Slim Prince, Essa Cham, Jeepstarr & DJ Miss Jen.

 

2. Pilsner och penseldrag på Lisebergteatern


På fredag den 14/9 flyttar Vallarnas friluftsteater in på Lisbergsteatern med sommarens föreställning ”Pilsner & Penseldrag".

Det blir buskis med skratt och kärleksbestyr när ensembeln från Falkenberg kommer till Göteborg. Med på scen finns Claes Månsson, Siw Carlsson, Ing-Marie Carlsson, Anna Carlsson och Karin Bergquist.

3. LaGaylia Soul Unit på Nefertiti

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

 

På lördag den 15 september ställer sig soulsångerskan LaGaylia Frazier på Nefertitis scen. Hon har en sångröst som få andra och blev känd för den breda allmänheten efter att hon suttit med i juryn för TV4:s Talang. Hon deltog även i samma kanals TV-satsning Stjärnornas stjärna där hon tog sig till semifinalen. LaGaylia har även gjort ett avtryck som Håkan Hellströms musikaliska sidekick på hans senaste turnéer. På Nefertiti sjunger hon med sitt projekt Soul Unit och det lär bli låtar av Chaka Khan, Bruno Mars, Prince och Aretha Franklin.

4. Petter på Liseberg

Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

På lördag bjuds på publiken på en helkväll på Liseberg när det är dags för säsongens sista konsert.

Först ut är det Tjuvjakt som inleder kvällen redan 18.30. De fick sitt genombrott under 2017 med låten ”Tårarna i Halsen” och har sedan dess uppmärksammats av både publiken och i branschen. 

Efter Tjuvjakt är det dags för duon Norlie & KKV att ställa sig på scen. Låten ”Mer för varandra” toppade listorna när den släpptes tidigare i år.

Kvällens stjärna är dock Petter som spelar 21.30. Han har vid det här laget blivit både en legendar och folkkär. Med låtar som ”Vinden har vänt”, ”Mikrofonkåt”, ”Så klart!” och ”Det går bra nu”  lär det bli en enda lång hitparad på lördag.

 

 

5. Macken på Lorensbergsteatern

Foto: JAN ELLSINGER

Macken är tillbaka i Göteborg. Lorensbergsteater firade 100-årsjubileum 2016 med en föreställning baserad på den otroligt populära TV-serien Macken med Galenskaparna och After Shave.  Efter att ha spelat inför fullsatta hus flyttade man upp till Stockholm och Cirkus. Den 20 september är Roy och Roger och alla andra populära karaktärer tillbaka där det började, på Lorensbergsteaterns scen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!