Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Stan präglas av Kulturkalaset och Europride den här helgen. Det blir allt från Göteborgs Symfoniker, Sven-Bertil Taube till Boy George och Benjamin Ingrosso. 

1. Ane Brun och Symfonikerna på Götaplatsen

På fredag den 17 augusti klockan 19:00 ställer sig den norska sångerskan Ane Brun på Götaplatsens scen tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Symfonikerna på Götaplatsen har blivit en kär tradition under Kulturkalaset. Tidigare har Laleh, Miriam Bryant och Weeping Willows gästspelat.

2. Lill Lindfors i Trädgårdsföreningen

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

På fredag den 17 augusti klockan 18:30 avslutas Sommarunderhållningen i Trädgårdsföreningen med en konsert med bland andra Lill Lindors. Lill Lindfors är en av våra mest populära sångerskor och hon har prisats med både guldskivor och Montreux-rosor. Förutom Lill Lindors uppträder Caroline Wennergren, gruppen ”Sister Soul” och ”The Forbidden Orchestra” bestående av  Nadin al Khalidi, Liliana Zavala, Emilia Amper, Simona Abdallah och Sousou Cissoko.

3. Boy George och Culture Club på Götaplatsen

Foto: JOEL RYAN / AP

 

Boy George och Culture Club är huvudnumret för EuroPride 2018 i Göteborg. Efter parad och andra festligheter ställer sig ikonen Boy George tillsammans med sitt gamla band Culture Club på Götaplatsen klockan 21.00 på lördag den 18 augusti. 

” Vi har satt samman en show fylld med hits och minnen som vi vet kommer att bli sommarens bästa utekväll.” säger Boy George till arrangören.

Boy George och Culture Club hade sin absoluta storhetstid under 1980-talet då de hade massiva hits med låtar som: ”Do You Really Want to Hurt Me” och ”Karma Chameleon”.

 

4. Sven - Bertil Taube på Liseberg

Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN


På söndag den 19 augusti klockan 18.00 gästar den oerhört populära Sven-Bertil Taube Göteborg och Liseberg. Han har en otroligt lång karriär bakom sig men verkar inte ha några planer på att lägga artisteriet på hyllan. Så sent som 2017 släppte han sin senaste skiva ”Så länge skutan kan gå” med tolkningar av pappa Everts visor. Med på scenen har han den här gången Åsa Fång som medverkat i musikaler som ”Miss Saigon” och ”Cabaret”. Hon har även hyllats för sina tolkningar av Edith Piaf.

5. Festival med RIX FM på Götaplatsen

Foto: MIKAEL PERSSON / MIKAEL PERSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTURESArtisterna avlöser varandra när RIX FM avslutar kulturkalaset på söndag den 19 augusti klockan 16:00. Melodifestivalens vinnare Benjamin Ingrosso, Felix Sandman, Jessica Andersson och Wiktoria är några av stjärnorna som bjuder på underhållningen.