Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Slash är tillbaka som gitarrist i Guns N' Roses sedan 2016 efter ett 20 år långt uppehåll.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Ullevi kommer bli utsålt på lördag.Foto: ALEX LJUNGDAHL / EXPRESSEN

På lördag är det dags för sommarens sista Ullevispelning – frågan är om det inte också blir den största. Guns N' Roses väntas locka över 65 000 åskådare. 

Dessutom bjuder helgen på en ny skärgårdsfestival och en dansk rockgigant.

Sångaren Axl Rose och gitarristen Slash i Guns N' Roses.Foto: SEBASTIAN DENALI / SPLASH NEWS

1. Guns N' Roses på Ullevi

Ett av rockhistoriens största band kommer till stan på lördag. Nu dessutom med de två frontfigurerna Axl Rose och Slash återförenade efter 20 år. Räkna med över 65 000 åskådare på Ullevi. GT sänder live-tv och direktrapporterar från konserten.

Artisten Cherrie var sommarpratare i P1 2017, i helgen spelar hon på Styrsö Festival.Foto: Sveriges Radio

2. Styrsö Festival

Fredag–lördag är det premiär för nya Styrsö Festival i Göteborgs skärgård. På scenen står bland andra Jens Lekman, Den Svenska Björnstammen, Cherrie, Maia Hirashawa och Hanna Järver.

Jessica Andersson.Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Uno Svenningsson.Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Idolvinnaren Chris Kläfford.Foto: OLLE SPORRONG

3. Lotta på Liseberg

På måndag är det dags för Lotta Engbergs egen allsång på Liseberg och TV4 igen. Med sig på scenen har hon bland andra Jessica Andersson, Uno Svenningsson och Chris Kläfford.

Kim Larsen, tidigare sångare i bandet Gasolin'.Foto: PER NILSSON

 

LÄS OCKSÅ: Stjärnorna som kommer till Way out west 

 

4. Kim Larsen på Trädgår'n

Kim Larsen, 72, är en av Danmarks största artister genom tiderna och senast han var i Göteborg, 2016, sålde Trädgår´n slut. På fredag är Kim Larsen tillbaka med bandet Kjukken som en del av en omfattande Skandinavienturné.

Lena Philipsson.Foto: IBL

5. Lena Philipsson på Liseberg

På onsdag kommer Lena Philipsson till Lisebergs stora scen som en del av deras livesatsning – 32 år efter hon spelade på samma scen första gången. 2006 tilldelades hon priset Lisebergsapplåden för att ha gjort Sverige gladare.