Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Foto: Copyright ©Peter Knutson .All Rights Reserved. .

Nu är sommaren verkligen här! Lotta på Liseberg är tillbaka. Premiären gästas av bland andra Peg Parnevik och Claes Malmberg! Förutom Lotta bjuder Göteborg på The Offspring, Loreen och mycket, mycket mer.

1. Premiär för Lotta på Liseberg

Foto: TS / STELLA PICTURES

Peg Parnevik, Jan Malmsjö och Claes Malmberg, Liamoo och Curt-Eric Holmquist är premiärgäster när Lotta är tillbaka på Liseberg på måndag den 25 juni. Det blir åtta veckors sångfest för dels alla de som lyckas få plats i publiken på Liseberg och dels för alla andra som stannat hemma i tv-soffan.


STUDIO GT NÖJE: Det blir en härlig konsertsommar. Se GT:s bästa tips

2. James Intveld på Pustervik

Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN


James Intveld är en musiker som under många år turnerat runt för att sätta honkytonk och rockabilly på kartan. Han har bland annat spelat bas med Dwight Yoakam och skrivit Rosie Flores hiten ”Cryin Over You”. Det är också han som är Johnny Depps rollfigur i  ”Cry Baby”.  På onsdag den 27 juni kommer han till Pustervik.

3. Loreen på Taubescenen

Loreen var en artisterna som uppträdde på Polarpriset
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den 26 juni kommer Loreen till Liseberg och Taubescenen. Efter att hon vann Eurovision Song Contest 2012 med Euphoria har Loreen experimenterat en hel del med sitt eget sound. På den senaste skivan ”Ride” är hon mer personlig än hon varit tidigare. När hon nu gästar Taubescenen är det en avskalad show hon bjuder på.


4. Kristoffer Appelquist på Ståuppklubben

Foto: © Robert Eldrim, Medljus

De 27 juni är Ståuppklubben tillbaka på Henriksberg med en extra skojig premiäruppställning. På scen ställer sig en av Sveriges mest kända komiker; Kristoffer Appelquist. Dessutom kommer Albin Olsson från podden ”80 väldigt goda mackor”. Herrarna får sällskap av Felicia Jackson som man till vardags kan höra i podden ”Ja. Jaja. Podcast” tillsammans med Elinor Svensson.


5. The Offspring på Liseberg

Foto: Pressbild / Sony music entertainment

Den 27 juni kommer det amerikanska punkbandet The Offspring till Liseberg. Det sägs att det var The Offspring som fick fart på punken igen under 90-talet.

De största hitsen var när det begav sig ”Pretty fly for a white guy”, ”Your’re gonna go far, kid”, ”Self-Esteem” och ”Gotta get away” och bandet klättrade högt på topplistorna och spelades extremt flitigt på MTV. Senast de spelade på Liseberg var 1999 och nu är de alltså tillbaka på stora scenen.

LÄS MER: Alla sommarens artister på Lisebergs stora scen