Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Sing-along på Avenyn, Händels "Messias" eller gratis julkonsert med "Hagatrion"? Den här veckan finns förutom ett gäng julshower en massa fina artister i stan. Bara att välja och vraka.

1. "FeminEast Festival" på Konserthuset

Aynur Dogan gästar Konserthuset den 15 decemberFoto: Pressbild

 

Den 15, 16 och 17 december uppmärksammas kvinnliga röster från Mellanöstern på Konserthuset i samband med "FeminEast Festival 2017". En mängd artister kommer uppträda under helgen som är en del av Riksteaterns årliga temasatsning "Voices of Change". Det lär bli ballader när bland annat en av de mest kända kurdiska artisterna, Aynur Dogan, gästar Göteborg. Hon sjunker främst kurdiska och turkiska folksånger. Utöver henne gästar de iranska sångerskorna, Sara Eghlimi och Donya Kamali och de alevitiska systrarna Berrin, Rojda, Helin och Gün Sahi Konserthuset.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

 

2. "Googoosh" på Lisbergshallen

Foto: KAMRAN JEBREILI / AP

 

Det blir en efterlängtad sångerska som gästar Lisebergshallen den 22 december. "Googoosh" som hon kallar sig är ursprungligen från Iran men bor numera i Kanada. 

Hon slog igenom i slutet av 70-talet men kunde under många år inte uppträda i Iran eftersom kvinnliga sångare var förbjudna. Sedan hon lämnade Iran har hon återigen kunnat turnera och uppträda över hela världen.

3. "Händels Messias" på Konserthuset

Foto: Pressbild

Göteborgs Symfoniker firar in julen med flera konserter av Händels mastodontverk "Messias". Nathalie Stutzmann håller i dirigerar och bland solisterna finns sopranen Malin Christensson och mezzosopranen Kristina Hammarström.

 

LÄS MER: Göteborgs bästa hotell – enligt gästerna själva 

4. "Hagatrion" på Pustervik

Foto: Pressbild

"Hagatrion" bestående av Amanda, Stefan och Anders bjuder på julstämning på Pustervik den 20 december. Gratis inträde blir det också när det bjuds på "Hagatrions Julspecial". Amanda Werne har vi sett turnera land och rike runt det senaste året men nu är hon alltså tillbaka med trion för att fira in julen.

 

5. Sing-along-visning av "Moulin Rouge" på Bio Roy

Foto: / 20TH CENTURY FOX

 

Tidigare har det varit "Sound of Music", "Hair", "Grease", "Mamma Mia". Alla bioälskare som även älskar att sjunga har kunnat njuta av sing-along på Bio Roy på Avenyn. Nu har turen kommit till "Moulin Rouge" - en av vår modern tids största musikaler med Nicole Kidman i huvudrollen. Det blir tre visningar totalt - den 20 och 21 december samt 10 januari.