Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veckans höjdpunkter i Göteborgs nöjesliv

Vilken vecka! Den som vill lyssna på musik kan välja mellan bland andra Janice, Kikki Danielsson och First Aid Kit. Och för de som älskar "Fredagspodden" gäller det att söka sig till Lorensbergsteatern när Hannah & Amanda stannar till på sin avskedsturné. Dessutom har en helt ny designmarknad slagit upp portarna i Göteborg.

1. Janice på Pustervik

Fredagen den 9 mars är det dags för Janice att ställa sig på Pusterviks scen. Hon har slagit igenom med singlarna "I Got You", "Queen", "Love Me Like I Should” och "Answer". Det är popinspirerad soul och Janice har sedan hon skivdebuterade 2016 hyllats i svenska medier.


Foto: /IBL / /IBL


2. "Lindholmen Street Design Market"

Det finns redan en härlig matmarknad på Lindholmen. Nu har den fått sällskap av en lokal designmarknad. På lördag kan man alltså både äta gott och bli inspirerad av designer som säljer sin egen design. Allt är under tak men när solen tittar fram kan man unna sig en kaffe utomhus i en mysig miljö.


GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

3. "Hannah & Amanda – One last time" på Lorensbergsteatern

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM


På söndag den 11 mars kommer den uppskattade duon, systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman till Lorensbergsteatern. De avslutar nu sin uppskattade podcast med en turné och scenshow "One Last Time". Det blir en hel del berättelser från "Fredagspodden" och Hannah och Amanda lovar bjuda på en "känslomässig resa".

4. Kikki Danielsson på Konserthuset

På onsdag den 11 mars återvänder Kikki Danielsson till Göteborg när hon kommer till Konserthuset. Det har varit en intensiv Kikki-period med medverkan i TV4:s "Så mycket bättre" och Melodifestivalen. Men på onsdag är det alltså dags för de som älskar Kikki att se henne göra det hon är allra bäst på – uppträda live inför en publik.

Foto: SVEN LINDWALL

5. First Aid Kit i Lisebergshallen

Foto: MIKAEL SJÖBERG

Den 15 mars kommer "First Aid Kit" till Lisebergshallen. Första skivan "Stay Gold" från 2014 blev ett riktigt panggenombrott för systrarna Johanna och Klara Söderberg. Det nya albumet "Ruins" har också fått ett fint mottagande. Efter en turné i USA är det nu dags för Europa. Tur för oss i Göteborg att ett stopp råkar vara just här.