Matttias Bergman lämnar nu posten som vd för Nevs. Foto: STIG HEDSTRÖMMatttias Bergman lämnar nu posten som vd för Nevs. Foto: STIG HEDSTRÖM
Matttias Bergman lämnar nu posten som vd för Nevs.  Foto: STIG HEDSTRÖM
– Han lämnar inte Nevs, utan kommer, vid sidan av sin rehab, bistå företaget med hjälp i olika sammanhang, säger Fredrik Fryklund till Ttela. Foto: Nevs– Han lämnar inte Nevs, utan kommer, vid sidan av sin rehab, bistå företaget med hjälp i olika sammanhang, säger Fredrik Fryklund till Ttela. Foto: Nevs
– Han lämnar inte Nevs, utan kommer, vid sidan av sin rehab, bistå företaget med hjälp i olika sammanhang, säger Fredrik Fryklund till Ttela.  Foto: Nevs

Vd för biljätte lämnar sin post – för hälsan

Publicerad

Mattias Bergman, vd för biljätten Nevs väjer nu att lämna sin post, enligt Ttela. 

Enligt tidningen så är det på grund av hälsoskäl. 

– Han har genomgått flera operationer, men har fortfarande smärtor, bland annat för att han hela tiden prioriterat jobbet före hälsan, säger Nevs kommunikationschef Fredrik Fryklund till tidningen.   

Mattias Bergman har varit med från starten i 2013 och blev anställd som vd för företaget Nevs, baserat i Trollhättan. 

Den första augusti lämnar han sin post, på grund av hälsoskäl, enligt Ttela.  

– Han har genomgått flera operationer, men har fortfarande smärtor, bland annat för att han hela tiden prioriterat jobbet före hälsan. Nu har läkarna förklarat att han måste satsa på minst 50 procents rehab om han ska kunna bli bra, säger Nevs kommunikationschef Fredrik Fryklund till tidningen. 

Ingen ersättare 

Enligt Fredrik Fryklund så har Mattias Bergman tagit beslutet att det inte går att jobba halvtid som vd för  biljätten och väljer således att avsluta sitt uppdrag. 

Än har ingen ersättare hittats och ett flertal personer i ledningen kommer att ta över Mattias Bergmans uppgifter när han lämnar i augusti. 

Han släpper dock inte taget helt om företaget. Under sin rehabilitering kommer Mattias Bergman tillgänglig företaget vid behov. 

Ska fortsätta i företaget 

– Han lämnar inte Nevs, utan kommer, vid sidan av sin rehab, bistå företaget med hjälp i olika sammanhang, säger Fredrik Fryklund till Ttela. 

Fredrik Fryklund är inte orolig för företagets framtid, tvärtom. Han lyfter fram att Nevs just nu har ett gynnsamt läge för utveckling. Någon stress för att tillsätta en ny vd finns det inte heller, enligt Fredrik Fryklund. 

–– Vi har en mycket bra bemanning i ledningen och på det viset sitter vi inte i sjön, säger han till Ttela. 

Mattias Bergman har själv inte velat lämna några kommentarer. 

Relaterade ämnen
Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER