Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vattenspelet är trasigt – kostar 100 000 kronor

Vattenspelet har ännu inte kommit i gång för säsongen. Foto: Trafikverket

Det kostade flera miljoner och kritiserades hårt av invånarna, men vattenspelet klarade inte vintern.

Trafikkontoret meddelar att spelets don är trasiga och behöver bytas ut – vilket kommer kosta ytterligare 100 000 kronor.

– Det var en jättekall vinter och flera av våra fontäner har tagit stryk, säger Lena Törnros på Trafikkontoret till Göteborgs-Posten.

Vattenspelet på Avenyn i Göteborg stod klart våren 2016. Kostnaden för projektet landade på fem miljoner kronor.

Vattenspelet har sedan dess orsakat en stor debatt bland göteborgarna. Dels kring kostnaden, dels kring trafiksäkerheten. 

Inte långt efter invigningen fick vakter placeras ut på platsen som ett resultat av att barn sprungit rakt ut i gatan i samband med att de lekt vid vattenspelet. Dessutom har trafikskyltningen förstärkts på platsen efter vattenspelets uppkomst. Sedan sattes ett staket upp för att skydda spelet och för trafiksäkerheten, vilket gick på ytterligare sju miljoner. 

Lagning för 100 000 kronor

Nu är vattenspelet trasigt. När det skulle kopplas på den 1 maj upptäckte kommunen att vattenspelets pumpar frusit sönder i själva styrmekanismen, skriver Göteborgs-Posten.

Orsaken uppges vara den kalla vintern.

– Utifrån våra krav var vattenspelet faktiskt rustat för vintern. Men vi hade dimensionerat fel. Det var en jättekall vinter och flera av våra fontäner har tagit stryk, säger Lena Törnros, projektledare på Trafikkontoret, som ansvarar för vattenspelet tillsammans med park- och naturförvaltningen, till GP.

 

LÄS MER: Nu höjs säkerheten kring vattenspelet

 

Nu beräknas lagningen kosta 100 000 kronor. På fredag ska vattenspelet vara i gång igen.

– Kostnaderna av reparationen kommer till viss del bekostas av garantin. Men hur fördelningen av kostnaderna kommer se ut i övrigt håller vi på att titta på just nu när det kommer till ansvar och orsak, säger Lena Törnros.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!