Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man död efter olycka med vattenskoter

En vattenskoter med två personer har varit involverad i en olycka under fredagskvällen.
Foto: Google maps

En vattenskoter krockade med en mindre fritidsbåt under fredagskvällen.

Föraren, en man i 50-årsåldern, skadades allvarligt och avled av skadorna, det skriver polisen på sin hemsida.

”Ambulans på plats genomför fortlöpande HLR på mannen men hans liv gick inte att rädda.” skriver polisen på sin hemsida. 

Räddningstjänsten fick larm 20.12 om en vattenskoterolycka vid en camping i Ramsvik i Sotenäs kommun. 

– Vi vet inte mer än att det ska ha varit en skoterolycka. Två personer ska ha suttit på vattenskotern och en är oskadd. Den andra personen var medvetslös och är förd till land där läkare leder insatsen, berättade Laila Kärrhage, sjöräddningsledare vid Sjö- och flygräddningscentralen, strax efter olyckstillfället. 

På vattenskotern satt en man och en kvinna och mannen skadades allvarligt i samband med olyckan.

Avled av skadorna

Enligt polisens uppgifter ska vattenskotern ha krockat med en mindre fritidsbåt som fiskade upp mannen och kvinnan efter olyckan och förde dem till land.

Klockan 21.40 skrev polisen på sin hemsida att mannen har avlidit till följd av skadorna och att anhöriga är underrättade.

Den avlidna mannen fördes sedan till Norra Älvsborgs Länssjukhus tillsammans med anhöriga och polisen hör vittnen på plats.