Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Västtrafiks nya uppmaning till resenärer: Promenera

Forskaren: Faktorerna som ökar risken att dö i covid-19
Det är fortfarande problem med trängsel ombord på vissa linjer och tider. Bilden är en arkivbild.Foto: Victor Abrahamsson
Västtrafik uppmanar sina resenärer att gå kortare sträckor om det är möjligt.Foto: Lovisa Waldeck
Västtrafiks app.Foto: Västtrafik

I ytterligare ett försök att minska trängseln ombord på bussar och spårvagnar har Västtrafik uppdaterat sin app i ett försök att få resenärer att gå kortare sträckor i stället för att åka kollektivt.

– Genom att snabbt kunna se när du är framme om du väljer att gå en kortare sträcka hoppas vi att fler väljer det i stället för att vänta på nästa tur, säger Lars Backström, vd för Västtrafik i ett pressmeddelande.

Då kollektivtrafiken, främst under rusningstid, har problem med trängsel ombord på spårvagnar och bussar så har Västtrafik gjort om appen ”To go”. 

Om man söker på resor som är på kortare sträckor i appen eller på hemsidan kommer nu också alternativt att i stället gå samma sträcka.

– Genom att snabbt kunna se när du är framme om du väljer att gå en kortare sträcka hoppas vi att fler väljer det i stället för att vänta på nästa tur. Många kommer kanske att upptäcka att gång-alternativet ibland är det snabbaste, det har ju faktiskt avgång varje sekund, säger Lars Backström, vd för Västtrafik i ett pressmeddelande. 

Lars Backström är vd för VästtrafikFoto: Eddie Löthman

”En dos vardagsmotion”

När pandemin slog till på allvar i mars så började Västtrafik att uppmana resenärer att cykla eller gå för att minska trängseln ombord. 

Men det är fortfarande trångt på vissa linjer och vissa tider. Företaget vill därför fortsätta med uppmaningen att resenärerna ska välja bort kollektivtrafiken om det är möjligt. 

– Vi fortsätter att köra all trafik vi kan men det är viktigt att vi också fortsätter att hjälpas åt och att de som kan undviker att resa under rusningstid. Genom att gå lämnar du plats på bussen och får dessutom en dos vardagsmotion vilket ju har stora hälsoeffekter, säger Lars Backström i pressmeddelandet.

Se också: 

Så påverkas ditt julfirande av covid-19