Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Västtrafiks färdtjänstnummer låg nere – gick till Kriminalvården

Den som försöker ringa det ordinarie färdtjänstnumret hamnar just nu hos Kriminalvården. Foto: Lovisa Waldeck

Under natten mot onsdagen startade en driftstörning hos Västtrafiks växel – det innebar att kunder som ringde på det vanliga färdtjänstnumret i stället hamnade hos Kriminalvården.

– Det stämmer, kunder har inte kunnat ringa till beställningscentralen, säger Mette Ramqvist, presschef på Västtrafik.

Under morgonen kunde felet avhjälpas och telefonerna fungerar nu som vanligt.

Någon gång under natten genomfördes ändringar i driften i Västtrafiks växel och det orsakade driftstörningar, något P4 Väst först skrev om.

– Det stämmer, kunder har inte kunnat ringa till beställningscentralen på det ordinarie numret, berättade Mette Ramqvist, presschef på Västtrafik.

De som velat ringa efter färdtjänst har i stället hamnat hos Kriminalvårdens växel.

– Problemet pågår fortfarande och vi har ingen prognos, men alla jobbar på så snabbt det kan, sa Mette Ramqvist under morgonen.

Berodde på byte av telefonoperatör 

Under tiden man arbetade med det tekniska problemet uppmanades resenärerna ringa ett annat nummer för att kunna beställa sin färdtjänst.

– Vi har lagt ut information i alla våra kanaler och vi kommer uppdatera i våra egna kanaler så fort som möjligt när det är fixat, sa Mette Ramqvist, presschef på Västtrafik.

Vid 9-tiden på onsdagsmorgonen berättar hon att felet är avhjälpt och berodde på ett byte av telefonoperatör.

– Det gick av någon anledning inte som det skulle, säger Mette Ramqvist och fortsätter:

– Som tur är så är det inte så många samtal på natten och vi har haft ett bra samarbete med Kriminalvården som har kunnat styra samtalen vidare som kommit in till dem.